Wit-Blauw is fan van de scheidsrechter, maar waar Wit-Blauw nog meer fan van is, is een scheidsrechter die de regels kent. Daarom heeft de scheidsrechterscommissie van Wit-Blauw voor ieder lid een spelregelcursus verplicht gesteld. Alles over deze cursus en verdere trainingen lees je hier!

De basiscursus B
Een spelregelcursus, die ingaat op de spelregels van het korfbal, dat is de basiscursus B. Bij Wit-Blauw wordt er vanaf de B’s verwacht dat je deze cursus gaat halen deze wordt één keer in de twee jaar aangeboden. Maar gelukkig sta jij niet alleen hierin, de scheidsrechterscommissie van Wit-Blauw geeft diverse ondersteuningen zoals: Informatie avonden en oefenavonden waarmee wij er gezamenlijk voor zorgen dat jij de cursus gaat halen! Weet je niet zeker of je de cursus moet doen? Je krijgt persoonlijk een uitnodiging van de scheidsrechterscommissie van Wit-Blauw.

Waarom moet ik de basiscursus doen?
Voor iedere sport hebben we regels nodig, zo ook bij korfbal. De meeste regels zijn niet bekend en dat kan nog eens voor frustratie zorgen wanneer je een wedstrijd speelt en je wordt afgefloten. Als je weet wanneer je iets verkeerd doet, kan jij er voor zorgen dat je, jezelf verbeterd en deze fout niet meer maakt.

Er wordt ook van jou verwacht dat je wedstrijden gaat fluiten voor Wit-Blauw, hiervoor is het noodzakelijk om de regels van korfbal te kennen.

Onze ondersteuning
Het examen hoef je niet alleen voor te bereiden, de scheidsrechterscommissie van Wit-Blauw heeft speciaal voor jou meerdere informatieavonden klaargezet. Uit enquête resultaten blijkt dat deze informatieavonden heel nuttig zijn voor het leren van de spelregels en het verkrijgen van informatie over het examen zelf. In totaal zijn er 2 verschillende informatieavonden:

  • De oefenavond
  • Uitleg over spelregels

De meeste vooruitgang boek jij wanneer je de beide avonden aanwezig bent, er wordt van te voren op Facebook bekend gemaakt wanneer en waar deze avonden zijn. Mis ze dus niet!

De cursus maken
De cursus zelf maken gaat volledig online op https://www.korfbalmasterz.nl/ hier staat alles over de cursus zelf uitgelegd samen met veel oefenmateriaal.

Alvast veel succes!