Wit Blauw Green Organics verstiert kampioensfeest Mid Fryslan

Onder een strakblauwe hemel en hoge temperaturen trad WB GO vanmiddag thuis aan tegen kampioenskandidaat Mid Fryslan. Voor WB GO een belangrijke wedstrijd omdat het zich op dit moment in de onderste regionen van de poule bevindt. Voor Mid Fryslan betekende winst vandaag kampioen, voor WB GO was winst essentieel voor handhaving. Eindelijk kon WB GO weer met hun vaste achttal spelen. De trainingen afgelopen week beloofden veel goeds.

WB GO startte in de aanval die vrijwel meteen leidde tot het eerste doelpunt door Maarten. WB GO was zondermeer fel op de bal. MF kwam gelijk terug met twee doelpunten op rij, waarna Vladimir van afstand raak schoot. Een vrije worp werd afgespeeld op Maarten die koel scoorde. Gelijk daarna schoot Maarten van afstand raak (4-2). MF bleef aansluiting houden in de volgende fase (4-5) waarop wederom Maarten gelijk maakte na een mooie rondspeelactie. Er werd sterk verdedigd. Het ruwe spel van MF was opvallend. Hier kregen zij ook herhaaldelijk wat van te horen van de scheidsrechter. Na goed samenspel tussen Jelle en Vladimir prikte Jelle de 6-5 waarna MF weer gelijk scoorde.

Maarten kon twee keer achter elkaar raak schieten, van afstand en kort onder de korf waardoor de voorsprong twee punten bedroeg (8-6). Deze voorsprong werd snel weer weggegeven en bij de stand van 8-8 werd er een time out aangevraagd. Dit werd het kantelpunt in de wedstrijd want vanaf dat moment was WB GO in alle gevallen de bovenliggende partij en wist steeds afstand te houden. Maarten scoorde van afstand, Jordy verzilverde een strafworp en Elyne en Vladimir schoten van afstand raak (12-8). MF wist nog even dichtbij te komen (12-11), maar vervolgens nam Denice een doorloopbal (13-11). Een uithaal van een dame van MF naar Elyne resulteerde in een rode kaart voor MF, iets wat je niet vaak ziet in korfbal. Vervolgens kon WB GO tot aan rust doordenderen. Afstandsschoten van Maarten, Elyne, Vladimir en Krista en een strafworp van Jordy zorgden voor een zeer prettige ruststand van 18-11. In deze fase miste MF ook nog een strafworp.

De tweede helft startte en het duurde even voordat er gescoord werd. Krista kon 19-11 bijtekenen wat de marge op 8 doelpunten voorsprong bracht. De meegekomen supporters die per bus uit Friesland waren meegekomen werden steeds stilller…Er was nog even een opleving tot 19-13 daarna bleef WB GO slim spelen, tactisch spelen, wachtend op goede kansen. Deze kwamen er genoeg. Jordy maakte van afstand de 20-13 en tekende Denice voor twee treffers op rij (22-14). Bij 22-15 wederom een time out. WB GO bleef op stoom, 23-16 door een afstandsschot van Vladimir en 24-17 door Jordy na mooi samenspel en afspelen op de juiste persoon. MF bleef het proberen maar er lukt niet heel veel meer. Na een schot uit stilstand van Vladimir (25-18) wederom een time out. De supporterschare van WB GO moedigde hun achttal goed aan. Maarten schreef de 26-19 bij en Elyne de 27-20 met een doorloopbal. MF scoorde nog een enkele keer maar echt spannend werd het niet meer. Maarten tekende voor de laatste score (28-21) en MF voor de allerlaatste. Eindstand 28-22. Deze zege is zeer belangrijk voor WB GO temeer omdat directe degradatiekandidaat De Walden vandaag ook won. Aanstaande dinsdag is de inhaalwedstrijd tegen AVO Assen, wederom thuis. Ook dan moet WB GO er weer voor gaan en minimaal hetzelfde niveau laten zien. We weten dat het erin zit, dus we hebben er alle vertrouwen in !

Scores: Maarten van Erp 10, Vladimir Slot 5, Jordy Last 4, Elyne Visscher 3, Krista Fixe 2, Denice de Vries 3, Jelle Visscher