Wit Blauw Green Organics 1 wint van ZKV in de stromende regen

Na de winst op AVO Assen vorige week (21-24) stond vandaag de wedstrijd tegen ZKV Zaandam op het programma. Naarmate de starttijd naderde, pakten zich steeds donkerdere wolken boven Kampen en binnen de kortste tijd kwam de regen met bakken uit de hemel.

WB GO ging lekker van start met twee afstandsschoten van Jordy. Er werd druk gezet en actief spel neergezet. Na een tegentreffer van ZKV bouwde WB GO een mooie voorsprong op door afstandsschoten van Vladimir, Jordy en Judith (5-1). ZKV wist vervolgens twee maal raak te schieten. Jordy verzilverde een vrije worp waarna kort daarna de wedstrijd werd gestaakt vanwege onweer bij een stand van 6-3. Na een onderbreking van ongeveer tien minuten werd de wedstrijd vervolgd. Via 6-4 wist WB GO door te drukken naar 9-4 door een strafworp van Jelle, een kans kort onder de korf van invalster Kirsten Mulder en een vrije worp van Jordy. WB GO was duidelijk de bovenliggende partij. Met deze stand op het scorebord werd door de doorweekte spelers de kleedkamer opgezocht.

Intussen bleef het flink doorregenen. WB GO zette de 10-4 neer door een strafworp van Jordy. ZKV wist vervolgens twee maal te scoren. Op het moment dat Jordy wederom een strafworp moest nemen, besloten de scheidsrechters de wedstrijd nogmaals te staken, omdat het veld onder de korf behoorlijk aan het opbollen was door de regen. Even leek het erop dat de wedstrijd niet uitgespeeld kon worden. Dankzij Ruben, Niek en Dylan werd het speelveld onder de korf watervrij gemaakt, top ! Gelukkig brak toen een waterig zonnetje door en kon de wedstrijd vervolgd worden. Jordy verzilverde weliswaar zijn strafworp (11-6) maar daarna verslapte WB GO en kwam ZKV tot 11-9. Een doorloopbal van Judith en een afstandsschot van Vladimir bracht WB GO weer op een voorsprong van drie punten (13-10). ZKV sloeg gelijk weer terug met een afstandsschot. Na vier minuten kreeg Jordy weer een vrije worp die hij raak schoot. ZKV kwam daarna weer iets dichterbij tot 14-13, maar een doorloopbal van Kirsten bracht de stand weer op twee punten verschil. ZKV bleef stug doorvechten en kwam tot 15-14 waarna WB GO een strafworp kreeg. Jordy had even daarvoor het veld verlaten vanwege kramp, maar werd teruggewisseld voor het nemen van de strafworp, die er keurig in ging. ZKV naderde nog even gevaarlijk dichtbij (16-15) maar het bevrijdende afstandsschot van Elyne en de vrije worp van Jordy verzekerden WB GO van winst. Eindstand 18-15.

Een redelijke wedstrijd met een sterk begin en goed verdedigd. De afrondingen en de kleine kansen hadden nog beter benut kunnen worden. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen OWK uit Oostwold, Groningen op het programma.

Scores: Jordy Last 10, Vladimir Slot 2, Kirsten Mulder 2, Judith Wong 2, Jelle Visscher, Elyne Visscher