Wit Blauw Green Organics 1 wint van Zaandam

WB GO1 heeft zaterdagavond in Zaandam van ZKV gewonnen met 19-21. WB GO startte met een iets gewijzigde basis vanwege een blessure van Christa van Halm. Judith Wong nam haar plaats in. In de eerste helft wist WB GO een mooie voorsprong op te bouwen waarbij beide vakken ongeveer evenveel scoorden. Dat is ook de kracht van WB GO dat alle spelers in staat zijn om aanvallen af te ronden. De kleedkamers werden met 9-13 opgezocht.

In de tweede helft bleef WB GO steeds op voorsprong staan. WB GO verdedigde net als in de eerste helft zeer sterk. Men speelde goed en snel over steeds op zoek naar mooie kansen.

Doelpunten waren deze wedstrijd duur en schaarser dan normaal. Er werd gescoord door Vladimir Slot in de rebound (10-14), een vrije worp van Jordy Last (11-15), een doorloopbal van Denice de Vries (11-16) en een afstandstreffer door Maarten van Erp (12-17). ZKV kwam met nog 11 minuten op de klok dichterbij door vier keer op rij te scoren (16-17). Afstandsschoten van Jordy en Denice zorgden weer voor een voorsprong (17-19). Twee overtredingen aan beide kanten leverden strafworpen op die voor WB GO goed door Maarten werd genomen (18-20). Met nog twee minuten zuivere speeltijd kwam ZKV nog dichterbij (19-20), maar in de laatste minuut kreeg WB GO nog een strafworp mee die Jelle nam en daarmee de winst zeker stelde. WB GO is net als de tegenstander van volgende week Die Haghe nog ongeslagen in deze overgangsklasse. Dat belooft voor volgende week een mooie wedstrijd in de Reeve.

Scores: Jordy Last 5, Maarten van Erp 4, Denice de Vries 4, Vladimir Slot 3, Jelle Visscher 3, Krista Fixe 1, Judith Wong 1