Wit Blauw Green Organics 1 verzuimt karwei af te maken

WB GO1 heeft de eerste nederlaag in eigen huis geleden. Na een sterke eerste helft wist het vlaggenschip niet door te drukken en verspilde onnodig twee punten tegen OWK uit Oostwold Groningen.

WB GO startte voortvarend en was absoluut de bovenliggende partij. Binnen vijf minuten stond de teller op 4-0 door een kort afstandsschot van Christa. Meteen daarna maakte Maarten een doorloopbal. Elyne kon na mooi overspelen vrij schieten en na een sterke aanval tekende Vladimir voor de vierde treffer op rij. Er werd prima verdedigd, fel op de bal en weinig balverlies. Snel en effectief de bal rondspelen en de tegenstander op het verkeerde been zetten leidde tot twee maal toe dat er uit stilstand geschoten kon worden. Maarten maakte de 5-1 en Vladimir de 6-1. Er was een goede flow en het team liet zien waar zij toe in staat is. Na een time out van de zijde van OWK liet WB GO zich niet van de wijs brengen. Jordy verzilverde een strafworp en Judith scoorde met een clean shot de 8-3. OWK maakte vervolgens twee treffers maar WB GO bleef voorsprong houden door een afstandsschot van Jordy in de 14e minuut en een afstandsschot van Vladimir in de 16e minuut. Daarna werd de wedstrijd even stilgelegd doordat Elyne ongelukkig in botsing raakte met een dame van de tegenpartij en een flinke tik tegen het gezicht kreeg. Na de spelhervatting kon Jordy door een strafworp de 11-6 bijtekenen. Daarna kwam OWK gevaarlijk dichtbij door vier keer op rij te scoren (11-10). Een afstandsschot van Jordy zorgde voor de 12-10 maar binnen twee minuten maakte OWK de gelijkmaker. Maarten versnelde in een doorloopactie en scoorde, en even daarna nogmaals met een afstandsschot. Een doorloopbal van Vladimir zorgde voor wederom een voorsprong van drie punten (15-12). Net voor rust wist OWK nog eenmaal te korf te vinden zodat er met 15-13 gerust werd.

WB GO zette na rust de trend van de eerste helft nog even voort met een clean afstandsschot van Maarten en een doorloopbal van Krista (17-13). Elyne kon haar vrije worp zuiver maken (18-14) maar daarna kwam de klad erin. Drie treffers van OWK op rij en met in de 53e minuut nog een treffer van Gert zette de stand op 19-17. Ondanks de time out kwam WB GO niet meer tot scoren. OWK rook een kans op winnen en speelde stug door ten koste van WB GO. Een 19-21 verlies was het gevolg. WB GO heeft laten zien waar dit team toe in staat is in een uitstekende eerste helft. Om te winnen moet je 70 minuten constant presteren en kan en mag je niet verslappen. Met dit in het achterhoofd zal WB GO volgende week tegen de Hoeve alles uit de kast halen.

 

Scores: Maarten van Erp 5, Vladimir Slot 4, Jordy Last 4, Elyne Visscher 2, Judith Wong, Krista Fixe, Christa van Halm, Gert de Vries