Wit Blauw Green Organics 1 verspilt onnodig punten in Leiden

Na het verlies vorige week tegen Die Haghe was WB GO erop gebrand deze wedstrijd tegen Sporting Trigon in Leiden met punten af te ronden.

Krista Fixe moest de wedstrijd helaas vanaf de bank aanschouwen vanwege de vorige week opgelopen enkelblessure. In de eerste fase van de wedstrijd liep het redelijk gelijk op. Sporting Trigon nam als eerste afstand tot 5-2. Hierna wist WB 7 punten op rij te scoren door goals van Jordy (4x), Vladimir, Elyne en Deniece. Ondanks dat WB GO de betere ploeg was, leed het te vaak onnodig balverlies door slordige passes en het niet afronden van de kansen. Even voor rust stond WB GO nog 4 punten voor (9-13) door een strafworp van Jordy, afstandsschoten van Elyne en Maarten en een goal kort onder de korf van Christa. Sporting Trigon wist in de laatste minuten voor rust dichterbij te komen en de kleedkamers werden met 11-13 opgezocht.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien bij WB GO. Sporting Trigon is een fysiek sterke ploeg en mede daardoor leek WB GO niet in het eigen spel te kunnen komen maar maakte ook gewoon te veel fouten. Tot 10 minuten voor tijd stond WB GO nog 4 punten voor (19-23) maar deze voorsprong werd binnen no time weggegeven en liet het scorebord een stand van 26-24 zien. Vladimir maakte nog de 26-25, maar daarna liep de thuisploeg weg naar 28-25. Jordy maakte de 28-26, maar jammer genoeg kreeg WB GO een stip tegen waardoor het 29-26 werd. Een doorloopbal door, de voor Jelle gewisselde, Gert bracht de stand nog op 29-27 maar daarna was het aan Sporting Trigon om de wedstrijd gewoon uit te spelen.

Winst had er absoluut in gezeten en WB GO bleef daar ook in geloven, maar dit kwam niet tot uiting in het spel dat werd neergezet. Dat is jammer, omdat we weten waar ons vlaggenschip wel toe in staat is. Door de overige uitslagen staat WB GO nog steeds op een 2e plaats in de poule. Er volgt nu een korte periode zonder wedstrijden. Op 7 januari a.s. speelt WB GO thuis tegen FIKS uit Oegstgeest.

 

Scores: Jordy Last 12, Deniece de Vries 4, Elyne Visscher 4, Vladimir Slot 2, Maarten van Erp 2, Jelle Visscher, Gert de Vries, Christa van Halm