Wit Blauw Green Organics 1 verliest van Sporting Trigon

WB GO1 heeft zaterdagavond de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen met 20-23 verloren. Voorafgaande aan de match werden rozen uitgedeeld door de selectie. Een mooi gebaar om de negende man voor hun steun te bedanken.

De spanning was bij beide ploegen bij de start van de wedstrijd voelbaar. In de eerste 6 minuten viel geen doelpunt. Sporting Trigon opende de score met een afstandsschot waarna Maarten met een doorloopbal de gelijkmaker scoorde. Daarna volgden vijf strafworpen, drie voor Sporting Trigon en twee voor WB GO. Vervolgens wist Sporting Trigon uit te lopen naar 3-8. Helaas was dit tekenend voor de wedstrijd, want WB GO bleef steeds tegen een achterstand aankijken. In het tweede kwart werd er iets feller gespeeld door WB GO en konden Elyne en Jordy tot scoren komen (5-8). Vladimir bracht de score op 6-9, maar daarna liep Sporting Trigon meteen weer uit naar 6-12. Alleen Denice kon met een omdraaiactie onder de korf nog scoren in de eerste helft. Met 7-13 werden de kleedkamers opgezocht.

Meteen in de tweede helft kreeg WB GO twee strafworpen en werd het 9-13, maar doordat Sporting Trigon mee bleef scoren kon WB GO niet dichterbij komen. Bij 9-15 scoorde WB GO driemaal op rij, Jordy met een vrije worp, Maarten met een doorloopbal net onder de korf en een strafworp door Vladimir. Ook Christa kon vanuit vrije positie van afstand raak schieten en werd het 13-16. Vervolgens liep Sporting Trigon weer uit naar 13-19. Maarten en Jordy wisten met een afstandsschot en een score net onder de korf weer dichterbij te komen tot 15-19, maar meteen scoorde Sporting Trigon weer. Vladimir schoot zuiver van afstand raak met nog 11 minuten te gaan (16-20). De prima spelende Tom werd gewisseld voor Jelle Visscher. In de laatste tien minuten kon WB GO nog naderen tot 20-22 door scores van Jordy (3x) en een strafworp van Jelle. Sporting Trigon speelde de wedstrijd slim uit en scoorde nog eenmaal.

Door dit verlies staat WB GO nu op een 4e plaats met nog een wedstrijd te gaan. Veel hangt af van de onderlinge uitslagen in de poule, maar wil het de regie zelf in de hand houden, dan moet WB GO volgende week uit in Oegstgeest het beste van zichzelf laten zien.

Scores: Jordy Last 10, Vladimir Slot 3, Maarten van Erp 3, Jelle Visscher 1, Elyne Visscher 1, Denice de Vries 1, Christa van Halm 1