Wit Blauw Green Organics 1 speelt gelijk tegen HKV Ons Eibernest

WB GO1 heeft zaterdagavond in eigen huis een gelijkspel gespeeld tegen de Haagse ploeg HKV Ons Eibernest. Hierdoor staat WB GO op een keurige tweede plaats.

In de eerste helft ging WB GO voortvarend van start. Via twee afstandsschoten van Maarten van Erp was het binnen twee minuten 2-0. HKV scoorde maar door een doorloopbal van Denice de Vries en twee schoten van Jordy Last was het snel 5-1. HKV bleef steeds tegen een achterstand aankijken. Vladimir Slot scoorde de 6-2 nadat HKV volledig op het verkeerde been was gezet. Een strafworp van HKV bracht de stand op 6-3 maar een doorloopbal van Jordy en een afstandsschot van Vladimir brachten de voorsprong weer op vier punten (8-4). Net voor de vrije worp die aan WB GO toegekend was, lag de wedstrijd even stil vanwege een veterwissel(!) van een dame. Zij nam haar tijd, maar Jordy liet zich er niet door van de wijs brengen en scoorde (9-5). WB GO liet HKV niet dichterbij komen en behield steeds de voorsprong door een afstandsschot van Denice en een vrije worp van Jordy. HKV scoorde tweemaal op rij maar Vladimir wist de 12-8 te maken. Ondanks het meescoren van HKV bleef WB GO de dominante ploeg. WB GO speelde met schwung en wist de tegenpartij het bij tijd en wijle behoorlijk lastig te maken. Jordy verzilverde wederom zijn vrije worp (13-9) en Maarten legde van afstand in (14-11). In de laatste vijf minuten van de eerste helft werd het iets spannender (14-13) maar Jelle nam zijn strafworp koel (15-13). Weer scoorde HKV en nu was het Jordy die van afstand raak schoot (16-14). HKV kreeg nog een strafworp maar Vladimir wist in de laatste minuut van afstand te scoren en zo werden de kleedkamers met 17-15 voorsprong opgezocht.

In de tweede helft startte WB GO goed, Jordy wist ondanks een bewegende paal de bal in de korf te krijgen en Elyne scoorde van afstand (19-16). Hierna scoorde HKV drie keer op rij. Vanaf dat moment begon het een echte wedstrijd te worden en waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Vladimir wist de 20-19 te maken waarbij er in het vak na slim overspelen de beste kans was gecreëerd. HKV maakte de aansluiter. Vervolgens was het Judith Wong die 21-20 bijtekende. HKV maakte vervolgens twee doelpunten op rij. Maar dit kon WB GO ook : eerst een strafworp door Jelle en een afstandsschot van Krista Fixe (23-22). HKV scoorde vervolgens drie keer achter elkaar. WB GO had hierop een antwoord door twee afstandsschoten van Jordy en zo werd het met nog 6 minuten zuivere speeltijd 25-25. Vladimir maakte uit ruststand koel de 26-25, maar HKV scoorde ook. Jordy maakte vervolgens een doorloopbal maar HKV kreeg een strafworp mee en was het 27-27. De spanning was voelbaar in de sporthal. Een doorloopbal van Elyne bracht WB GO op voorsprong maar HKV scoorde ook. In de laatste anderhalve minuut werd Judith gewisseld voor Christa van Halm die met twee sterke rebounds de bal in het aanvalsvak wist te houden. De klok tikte weg en er werd afgefloten. Eindstand 28-28, gezien de wedstrijd een terechte uitslag. Beide ploegen waren zeker elkaars gelijke. WB GO mag met 7 punten uit 4 wedstrijden tevreden zijn. Volgende week speelt WB GO thuis tegen de koploper van de poule, Die Haghe uit Den Haag.

Scores: Jordy Last 11, Vladimir Slot 6, Maarten van Erp 3, Denice de Vries 2, Jelle Visscher 2, Elyne Visscher 2, Krista Fixe 1, Judith Wong 1