Wit Blauw Green Organics 1 presteert onder kunnen

WB GO1 heeft de wedstrijd vandaag tegen Heerenveen thuis niet weten te winnen. Het miste wederom aan scherpte, het creëren en afmaken van goede kansen. De gehele wedstrijd wist WB GO geen afstand te nemen van het overigens goed spelende Heerenveen. Het ging constant gelijk op waarbij WB GO tot 7-7 steeds een kleine voorsprong had van een punt. Scores waren er van de kant van Jelle (3x strafworp), afstandsschoten van Jordy (2x), Krista en Gert en twee korte kansen van Jordy en Elyne). Ons vlaggenschip kon niet doordrukken en ging rusten met 9-10. Normaalgesproken kan er veel meer gescoord worden in een helft. De scheidsrechter floot opvallend vaak voor kleine overtredingen en waren er veel vrije worpen en dito strafworpen. Hierdoor kwam het spel van beide ploegen onnodig niet tot bloei en dat was jammer.

Na rust wist Heerenveen uit te lopen tot 11-14. Van onze kant slechts twee doelpunten, afstandsschoten van Jordy en Krista. Een strafworp van Jelle bracht de stand op 12-14. Vladimir kwam in het veld voor Maarten en schoot vrijwel gelijk zuiver van afstand raak (13-14). Een volgende wissel volgde: Nieset voor Judith. Door een vrije worp van Jordy en een afstandsschot van hem kwam de stand op 15-15. Daarna liep Heerenveen uit naar 15-18. Een slim afgespeelde vrije worp op Maarten en twee afstandsschoten van Jordy brachten de stand nog op 18-19, maar Heerenveen maakte 18-20. Een afstandsschot uit stilstand van Vladimir zette de stand op 19-20 met nog drie minuten op de klok. Een zeer discutabele strafworp in het voordeel van Heerenveen deed de hoop op een gelijkspel vervliegen. Een afstandsschot van Jelle in de laatste minuut was niet genoeg en de wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 20-21.

WB GO staat nu aan het eind van de eerste veldperiode teleurstellend in de onderste regionen van de poule. We zullen onze pijlen nu maar richten op de zaal, waar we hopelijk beter gaan presteren dan tot nu toe. De komende weken zal een intensieve voorbereiding hieraan voorafgaan.