Wit Blauw Green Organics 1 pakt winst in stadsderby

In een afgeladen Sporthal de Reeve stond vanavond de stadsderby op het programma tussen WB Green Organics 1 en KV DOS Veltman 1. WB GO speelde ‘uit’.
De eerste score kwam van WB GO door Maarten van Erp. Vervolgens walste KV DOS volledig over onze Wit Blauwers heen en was het binnen no time 6-1. Pas daarna kon WB GO in de wedstrijd komen door een zuiver afstandsschot van Vladimir Slot en kort daarna een treffer van Christa van Halm in de rebound (6-3). KV DOS vergrootte de voorsprong naar 7-3, maar door een afstandsschot van Vladimir en kort daarna een vrije worp van Vladimir werd de marge verkleind tot 7-5. Beide ploegen waren heel beweeglijk en gebrand op balbezit. Het volgende kwart ging het zeer gelijk op. Jordy Last maakte met een afstandsschot de 7-6, KV DOS maakte de 8-6. Denice de Vries scoorde van afstand de 8-7 waarna KV DOS het 9-7 maakte. Jordy verzilverde een strafworp waardoor het 9-8 werd. Verdedigend werd het goed dichtgehouden. Maarten scoorde de gelijkmaker (9-9) maar KV DOS scoorde meteen weer mee. Elyne Visscher miste weliswaar haar doorloopbal, maar scoorde in de rebound en zo was het 10-10. KV DOS kwam op 11-10, maar WB GO had hier meteen weer een antwoord op met een doorloopbal van Krista Fixe (11-11). Vervolgens liep KV DOS iets uit naar 13-11, maar WB GO liet het er niet bij zitten en zocht de aansluiting door een doorloopbal van Maarten en een afstandsschot van Jordy. Net voor rust scoorde KV DOS de 14-13, maar Vladimir maakte de gelijkmaker uit een reboundactie, zodat de kleedkamers met een gelijke stand van 14-14 werden opgezocht.
Meteen na rust liep WB GO uit door een doorloopbal in de rebound van Jordy en een strafworp van Jordy (14-16). KV DOS maakte de 15-16, waarop WB GO door een afstandsschot van Vladimir op 15-17 kwam. KV DOS scoorde vervolgens vier keer op rij waardoor de voorsprong omgezet werd in een achterstand (19-17). WB GO bleef geconcentreerd en maakte koelbloedig weer gelijk door Krista en Maarten met afstandsschoten (19-19). KV DOS pakte terug 20-19, maar WB GO scoorde vervolgens vier keer op rij, een mooie doorloopbal van Vladimir Slot, twee scores van Maarten (rebound en doorloopbal) en een doorloopbal van Elyne: en zo stond het 20-23. De spanning was voelbaar in de zaal. KV DOS scoorde vervolgens twee keer en kwam tot 22-23. Een gemiste strafworp maakte het extra spannend, maar Jordy scoorde van afstand met nog 10 minuten zuivere speeltijd (22-24). KV DOS herpakte en kwam weer gelijk. WB GO bleef gefocust en Jordy scoorde met een doorloopbal, maar weer maakte KV DOS gelijk. Met nog 6 minuten op de klok scoorde WB GO drie maal op rij, Denice van afstand, Jelle Visscher met een strafworp en Maarten van afstand (25-28). Dit waren belangrijke punten! Ondanks dat KV DOS meescoorde bleef de voorsprong in het voordeel van WB GO. In de slotfase gaf WB GO de wedstrijd niet meer uit handen. Elyne scoorde via een doorloopbal (26-29) en Maarten van afstand (27-30). Krista stelde de winst zeker met haar doorloopbal (27-31). Ondanks nog twee scores door KV DOS pakte WB GO de eerste winst in de zaal met 29-31. Het publiek is getrakteerd op attractief korfbal van beide ploegen. De schotklok en de zuivere speeltijd die wordt gehanteerd maken de wedstrijd spannender en ook langer. We zien dat WB GO met de week groeit in het spel, dus trainers Vincent van der Slot en Machiel Vellema mogen tevreden zijn met dit resultaat.

Scores:
Maarten van Erp 8, Jordy Last 7, Vladimir Slot 6, Krista Fixe 3, Elyne Visscher 3, Denice de Vries 2, Christa van Halm 1, Jelle Visscher 1