Wit Blauw Green Organics 1 pakt winst in eigen huis

WB GO1 heeft vanavond met 28-27 van BEP uit Purmerend gewonnen en pakt daarmee de tweede overwinning op rij.

BEP opende de score. Kort daarna schoot Maarten van Erp van afstand de gelijkmaker. BEP scoorde twee keer op rij en via een vrije worp van Jordy Last werd het 2-3. BEP bleef het initiatief houden en kwam op 2-4 maar na snelle overspeelacties kon Jelle Visscher het afronden (3-4). Meteen daarna kwam WB GO1 wat meer in het spel. Vladimir Slot rondde een sterke aanval af en bracht de stand op 4-4 gelijk. Door twee afstandsschoten van Jordy kwam WB GO op een kleine voorsprong 6-4. Toen was het weer BEP die twee keer op rij scoorde, maar WB GO kon vervolgens een kleine voorsprong opbouwen door een rebound actie van Maarten, een afstandsschot van Jordy en een doorloopbal van Elyne Visscher, 9-6. Ook al scoorde BEP iets mee, de voorsprong bleef steeds in het voordeel van WB GO. Via een vrije worp en afstandsschoten van Jordy (2x) en Christa van Halm kwam de stand op13-9. In de laatste fase van de eerste helft kwam de stand op 15-10 door een strafworp van Jelle en een afstandsschot van Maarten. Het publiek zag in het ene vak strak verdedigend werk tegen onder andere de sterke spits van BEP en de drang om de bal te onderscheppen en veel mooie korte aanvallen in het andere vak die met een doelpunt beloond werden. Een onderschepping van de bal door WB GO werd na snel overspelen van afstand afgemaakt door Vladimir (16-12). Jordy tekende voor zijn 8e doelpunt net voor de rust. Met 17-13 werden de kleedkamers opgezocht.

Het publiek zag snel en dynamisch spel bij beide ploegen, waarbij WB GO de betere ploeg was. Na rust werd de lijn doorgezet. BEP scoorde mee maar kwam niet echt dichtbij. Vladimir scoorde de 18-14 uit afstand en Jordy de 19-14 uit een vrije worp. Twee treffers van BEP maar daarna was het weer WB GO die via afstandsschoten van Elyne en Jordy de stand op 21-17 bracht. Doordat de verdediger van BEP te snel inliep bij de vrije worp van Vladimir kreeg WB GO een strafworp die Jelle koelbloedig verzilverde. Net voor de time out aangevraagd door BEP scoorde Denice de 23-17. De voorsprong was ruim en WB GO bleef initiatief tonen. Toch werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Daardoor werd het in de laatste fase van de wedstrijd onnodig spannend. Nadat Maarten met nog drie minuten zuivere speeltijd een strafworp verzilverde was de stand 28-22. Vervolgens wist BEP nog erg dichtbij te komen, aangezien de eindstand 28-27 werd. Voor nu in ieder geval weer twee punten in de pocket en daardoor doet WB GO heel goed mee in deze overgangsklasse C. De ploeg staat op dit moment gedeeld eerste ! Volgende week is de tweede uitwedstrijd tegen ZKV Zaandam.

 Scores: Jordy Last 11, Maarten van Erp 5, Vladimir Slot 3, Jelle Visscher 3, Denice de Vries 3, Elyne Visscher 2, Christa van Halm 1