Wit Blauw Green Organics 1 pakt winst in eigen huis

WB GO1 heeft zaterdagavond voor eigen publiek de wedstrijd tegen ZKV Zaandam verdiend gewonnen met 22-18. In de eerste helft ging het tot 9-9 gelijk op. In de tweede helft werd het nog even spannend maar daarna wist WB GO door te drukken en de winst naar zich toe te trekken.

WB GO1 startte met een strafworp die Jordy zuiver nam. Beide ploegen waren goed gebrand op de bal wat voor lekker fel spel zorgde. Kort daarna mocht Jordy een vrije worp nemen die hij ook wist te verzilveren. Daarna scoorde ZKV tweemaal. Vervolgens scoorde Jordy van afstand maar ZKV hield aansluiting. Vladimir schoot van praktisch de middellijn uit stilstand raak en bracht de stand op 4-3. ZKV zorgde onder de korf voor de gelijkmaker. Scores kwamen in de volgende fase van Christa en Elyne, beide van afstand. Er werd snel overgespeeld door beide ploegen wat overigens wel resulteerde in slordige afwerking van beide kanten. ZKV kwam in het tweede kwart even op voorsprong (6-7), maar een vrije worp afgespeeld op Maarten werd middels een doorloopbal omgezet in een score. Daarna nam Vladimir een zuivere vrije worp en Jelle een strafworp en stond WB GO voor met 9-7. ZKV bleef aangesloten tot 9-9. Net voor rust scoorde Vladimir van afstand en kreeg Jelle nogmaals een strafworp. De kleedkamers werden met 11-9 opgezocht.

Meteen na rust scoorde Maarten uit stilstand 12-9. Binnen vijf minuten was een voorsprong van 5 punten gerealiseerd door afstandsschoten van Judith en Jordy, een vrije worp van Jordy en een afstandstreffer van Vladimir (16-11). Door een verdedigingsfout werd het 16-12, maar Jordy maakte de 17-12. ZKV kreeg een strafworp maar Elyne scoorde na een gemiste doorloopbal koel uit stilstand de 18-13. Het publiek rook de winst, maar er stond nog een kwart speeltijd op de klok. WB GO had even een inzinking want ZKV kwam nog heel dichtbij (18-17). Jelle scoorde van korte afstand en Maarten nam een mooie doorloopbal waardoor de stand op 20-17 kwam met nog 8 minuten speeltijd. We weten dat er in 8 minuten nog veel kan gebeuren, maar gelukkig wist WB GO tactisch slim te spelen. Ondanks een tegengoal van ZKV nam WB GO afstand van de opponent door een afstandsschot van Elyne (21-18). De klok tikte door en met nog maar 3 minuten speeltijd verzekerde Vladimir met een mooi afstandsschot de winst en bracht de stand op 22-18. ZKV kwam niet meer tot goede aanvallen en zo wist WB GO twee hele belangrijke punten te pakken in deze pittige poule. Hiermee staat WB GO op tweede positie en met nog vier wedstrijden te gaan is dat een goed uitgangspunt. De komende twee weken reist ons vlaggenschip af naar Den Haag, volgende week treft WB GO HKV Ons Eibernest en de week erna Die Haghe. Coaches van der Slot en Vellema kunnen voor vandaag tevreden zijn.

Scores: Jordy Last 6, Vladimir Slot 5, Jelle Visscher 3, Elyne Visscher 3, Maarten van Erp 3, Christa van Halm 1, Judith Wong 1