Wit Blauw Green Organics 1 pakt weer winst !

Door in Drachten met 22-29 te winnen, behoudt WB GO de koppositie in de Overgangsklasse B. Het team moest in de eerste fase van de wedstrijd even op gang komen. In het eerste kwart vielen er maar liefst 8 treffers van beide ploegen. De openingsscore was van Vladimir Slot met een afstandsschot uit rust, een afstandsschot van Jordy Last uit de rebound en een afstandsschot van Maarten van Erp. Bij een 4-3 achterstand maakte Jordy wederom uit de rebound de aansluitingstreffer. Vervolgens wist Vladimir de vrije worp in de korf te schieten ondanks dat Drachten de paal in beweging had gebracht. Maar Drachten bleef meescoren. Jordy bracht de stand weer op 6-6. Drachten scoorde weer en nu was het Vladimir die koelbloedig de vrije worp verzilverde (7-7). Weer kwam Drachten op voorsprong maar Krista Fixe maakte meteen de gelijkmaker (8-8). Drachten liep toen even uit naar 10-8 maar via een strafworp en een afstandsschot maakte Jordy het weer gelijk (10-10). In de laatste tien minuten van de eerste helft wist WB GO eindelijk uit te lopen via mooie snelle aanvallen en prachtige acties. Vladimir en Denice de Vries scoorden van afstand en Krista maakte een doelpunt via een doorloopbal ondanks hinderen van de tegenstander. Jordy bracht de stand op 10-14 van afstand waardoor de kleedkamers met vier punten voorsprong werden opgezocht.

De tweede helft was WB GO heer en meester. Er werd meteen gescoord door Elyne Visscher die mooi aangespeeld werd, Maarten uit rust en Denice van afstand die ook goed aangespeeld werd. Jordy bracht de stand met twee treffers op 13-19 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. WB GO kwam in een flow en speelde een kat en muis spel met Drachten.

Jelle Visscher scoorde twee keer op rij, eenmaal met een strafworp en eenmaal met een doorloopbal. Via Jordy met een afstandsschot, een doorloopbal van Krista en een strafworp van Jelle was het met nog een kwartier speeltijd 17-24. Elyne en Krista maakten de treffer na de bal in zeer hoog tempo rond te spelen in het vak. De spelers wisten elkaar moeiteloos te vinden en gaven Drachten het nakijken. Jelle wist zijn tweede doorloopbal in deze wedstrijd te maken en bracht de stand op 19-27. De wedstrijd zat in de pocket. Er waren nog twee publiekswissels, Jordy werd vervangen door Gert de Vries die nog enkele minuten mocht meespelen en wist gelijk een strafworp te verzilveren. Vladimir werd vervangen door Tom Westerveld in de laatste drie minuten. Hoewel het publiek 30 scandeerde, werd de einduitslag met nog een doelpunt uit stilstand van Jelle 22-29.

Met nog een wedstrijd te gaan voordat de zaalcompetitie begint, behoudt WB GO de koppositie in de overgangsklasse B. De vakken draaien steeds beter en het publiek kan genieten van mooi en snel spel.

Scores:

Jordy Last 9, Jelle Visscher 5, Vladimir Slot 4, Krista Fixe 4, Elyne Visscher 2, Maarten van Erp 2, Denice de Vries 2, Gert de Vries 1