Wit Blauw Green Organics 1 incasseert eerste verlies

Afgelopen zaterdag speelde WBGO thuis tegen KVZ uit Zutphen. Ons vlaggenschip was in de eerste helft een schim van wat ze normaalgesproken kunnen, terwijl de tegenpartij veel aanvallen kon afronden. Slechts één vrije worp van Jordy kon als score worden bijgeschreven, want de kleedkamers werden met een achterstand van 1-10 opgezocht.

Dit patroon werd in de eerste minuten van de tweede helft doorgezet, want KVA scoorde gelijk weer tweemaal. Maarten wist de vervelende 1 van het scorebord te halen door een schot uit stilstand, 2-12. Kort daarna schoot Elyne van afstand raak en waren er betere aanvallen van WBGO zijde.

KVZ bleef scoren maar bij een 3-14 stand, stond WBGO op en scoorde achtmaal op rij (Jordy 4x, Vladimir 2x, Judith 1x, Elyne 1x) en kwam op 11-14. Het team kwam eindelijk in de flow zoals we ze kennen. De tijd om nog op gelijk of winst te komen was helaas te kort. Vladimir scoorde nog eenmaal kort onder de korf met nog vijf minuten op de klok. KVZ maakte de laatste treffer om met 12-16 met twee punten naar huis te gaan. WBGO staat nog steeds op een 2e plaats in deze poule. Eerstvolgende wedstrijd is op 6 mei uit tegen Amicitia in Vriezenveen.

Scores; Jordy Last 5, Vladimir Slot 3, Elyne Visscher 2, Judith Wong en Maarten van Erp