Wit Blauw Green Organics 1 eindigt veldcompetitie als tweede in de poule

Na de zege op degradant Drachten vorige week waren de messen geslepen voor de wedstrijd tegen SKF. Kampioenschap zat er niet meer in, want een scenario waarin DOS Westbroek zou verliezen van Drachten was erg onwaarschijnlijk. Hoogst haalbare resultaat na vandaag zou een tweede plek zijn.

Onder tropische omstandigheden, startte de wedstrijd in Veenendaal.

SKF startte voortvarend en kwam al snel op 3-0 voorsprong. Daarna ging WB GO korfballen en werd de stand gelijk getrokken door treffers van Vladimir kort onder de korf, een vrije worp van Jordy en een strafworp van Jordy. Vervolgens scoorde SKF weer drie maal en ook WBGO deed hetzelfde, dit keer via een afstandsschot van Jordy, een strafworp van Maarten en een schot onder de korf van Maarten. De kleine kansen die gecreëerd werden konden niet afgemaakt worden. Het was gewoon niet genoeg wat WB GO liet zien. Er was wel voldoende vechtlust bij onze spelers.

Na een kwartier was de stand 7-7 en bracht Vladimir de ploeg op voorsprong door een doorloopbal nabij de korf netjes af te maken. SKF scoorde vervolgens twee keer waarna Denice met een afstandsschot de teller weer op gelijke stand bracht 9-9. Na een korte drinkpauze zette SKF door en maakte 11-9, maar net voor rust scoorden Jordy en Denice nogmaals van afstand en werd de verkoelende kleedkamer opgezocht bij een stand van 11-11.

WBGO startte de tweede helft sterk en nam tot drie maal toe de leiding, twee maal door Vladimir met afstandsschoten, een maal door Denice met een afstandsschot. Er was mooi en snel overspelen te zien en mooie kansen gecreëerd die dus ook netjes werden afgerond. Tot 14-14 ging het gelijk op, maar daarna kampte WBGO met een fase waarin er te weinig gescoord werd. Ook kreeg WB GO nog een strafworp tegen, die in onze ogen volkomen onterecht was. Vladimir wist de schade nog iets te beperken met een afstandsschot 17-15, maar daarna was het eigenlijk gedaan. SKF liep verder uit tot 19-15. Elyne kwam nog eenmaal tot scoren 19-16 maar SKF maakte gelijk de 20-16. In de slotfase wist Jordy de korf nog tweemaal te raken via een doorloopbal en een afstandsschot. Helaas sloeg de vermoeidheid toe waardoor de scherpte miste. Eindstand 22-18.

Toch mag ons WB GO terugkijken op een succesvolle competitie. Immers ons vlaggenschip eindigt de veldcompetitie met een keurige tweede plaats, een plek waar we aan het begin van de competitie alleen maar van droomden. Jammer, want er had wellicht een kampioenschap in gezeten, we wonnen immers tot tweemaal toe van de huidige kampioen. Door twee belangrijke wedstrijden te verliezen vervaagde de kans op kampioenschap. Door de prestaties dit seizoen mag WB GO zich volgend jaar zowel in de zaal als op het veld opmaken voor de overgangsklasse. Een team met potentie, die volgend jaar nog meer van zich mag laten spreken. Coaches van der Slot en Vellema zullen onze selectie ook volgend jaar weer trainen. Maar nu eerst vakantie !

Scores: Jordy Last 7, Vladimir Slot 5, Denice de Vries 3, Maarten van Erp 2, Elyne Visscher