Wit Blauw Green Organics 1 begint 2017 met winst

Na de korte winterstop trad WB GO vanavond thuis aan tegen FIKS uit Oegstgeest. Aan het begin van de wedstrijd werd de erevoorzitter van WB, Frans Strikkers, herdacht die op 22 december overleed.

Daarna ging de wedstrijd van start die de boeken in zal gaan als een wedstrijd met vele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, met vele strafworpen en evenzoveel vrije worpen. Gert de Vries stond vandaag op de plek van Jelle Visscher die vanwege een kleine blessure niet de hele wedstrijd kon spelen.

Jordy opende de score maar meteen viel de tegentreffer. Daarna wist WB GO uit te lopen tot 4-1 door een vrije worp van Vladimir, een doorloopbal van Elyne en een afstandsschot van Jordy. FIKS kreeg vervolgens 2 strafworpen waarvan niet geheel duidelijk was waarom, maar deze verzilverden zij wel. En meteen daarop volgde de gelijkmaker waardoor de voorsprong binnen een paar minuten weg was. Jordy scoorde vervolgens van afstand, maar FIKS maakte weer gelijk. Vladimir maakte de 6-5 middels een zuiver genomen vrije worp en Denice schoot van afstand raak waardoor de voorsprong weer 2 punten bedroeg. Er werd om en om gescoord, voor WB via Jordy met een mooie doorloopactie onder de korf en een afstandsschot van Elyne. Halverwege de eerste helft stond de teller op 9-9. Na een mooie uitspeelactie wist Vladimir uit stilstand van afstand te scoren maar FIKS maakte gelijk een tegentreffer en zo was het weer 10-10. Vervolgens wist WB GO weer met twee punten uit te lopen door een vrije worp en afstandsschot van Jordy maar FIKS maakte meteen weer gelijk. Het lukte WB GO niet om flink afstand te nemen. Via een onderhandse doorloopactie van Maarten, een afstandsschot van Krista na mooi overspelen en een vrije worp van Vladimir, nam WB GO met drie punten afstand van FIKS (15-12). In de laatste kwart van de eerste helft wisten Maarten (afstandsschot) en Vladimir met een strafworp de korf nog te vinden. FIKS bleef dichtbij en de kleedkamers werden met 17-15 opgezocht.

Meteen in de eerste minuut maakte FIKS gelijk. Vervolgens zorgden een doorloopbal van Elyne en een afstandsschot van Gert weer voor een magere voorsprong van twee punten. Hierna werd er over en weer gescoord, voor WB GO door Jordy na knap overspelen en een strafworp van Vladimir. Door een afstandsschot van Maarten kwam de voorsprong even op drie punten (22-19). Vervolgens kreeg FIKS weer een dubieuze strafworp en werd het 22-20. Hierna wist WB GO viermaal op rij te scoren: een afstandsschot van Vladimir, vervolgens een knappe doorloopactie wederom van Vladimir, een strafworp van Jordy en een afstandsschot van Krista. De voorsprong was met nog 10 minuten speeltijd zes punten. Deze voorsprong kon enige tijd behouden worden door een door Vladimir afgespeelde bal op Gert die mooi kon scoren en een afstandsschot van Vladimir (28-23). Met nog zes minuten op de klok verslapte WB GO in de verdediging waardoor FIKS driemaal op rij kon scoren (28-26). Elyne maakte de 29-26 waarna de wedstrijd vervolgens uitgespeeld kon worden. FIKS wist nog eenmaal de korf te raken, maar daarna was de match gespeeld. Einduitslag 29-27. WB GO heeft zich goed herpakt na de kleine inzinking net voor de kerst. Voor coaches van der Slot en Vellema ligt de opdracht hun ploeg voor volgende week klaar te stomen voor de stadsderby tegen DOS Kampen. Dit belooft weer een mooi spektakel te worden. WB GO staat op dit moment nog steeds fraai tweede in de poule.

Scores: Vladimir Slot 9, Jordy Last 8, Elyne Visscher 4, Maarten van Erp 3, Gert de Vries 2, Krista Fixe 2, Denice de Vries.