WBGO 1 pakt weer de winst

Afgelopen zaterdag speelde WBGO uit tegen Antilopen, uit Leusden. Aangezien A1, het 2e en het 1e in Leusden moesten spelen was er een grote schare supporters aanwezig.

Er werd strikt gefloten want in de eerste minuten werden een afstandsschot van Vladimir en een doorloopbal van Judith om voor ons onduidelijke redenen afgekeurd. Daarna volgden voor beide kanten strafworpen en een afstandsschot van Elyne na mooi snel overspelen. Er was sprankelend en mooi aanvallend spel te zien door WBGO. Mooie en snelle aanvallen en onverwachte combinaties leidden tot keurige afrondingen. De doelpunten waren absoluut duur en er moest flink voor gestreden worden. In de eerste helft scoorde bijna iedereen en werd er gerust met een mooie voorsprong van vijf punten (8-13). Deze voorsprong kon lange tijd worden vastgehouden maar vanaf de stand 10-16 met zes punten voor kwam de klad erin. Vanaf dat moment kon WB de korf nog maar een keer vinden terwijl Antilopen dit zeven keer deed: resultaat 17-17. Sander werd gewisseld voor Jordy op het moment dat Antilopen met 17-18 voor stond. Jordy zorgde vrijwel meteen voor de zo nodige gelijkmaker. Antilopen zette ook een tandje bij en kwam weer even op voorsprong maar door een doorloopbal van Elyne en twee afstandstreffers van Jordy in de laatste minuten, kon WBGO toch twee punten mee naar huis nemen. Einduitslag 19-21. Een matige wedstrijd voor WBGO, want een dergelijke voorsprong mag je eigenlijk niet uit handen geven. Uiteindelijk gaat het om de punten en hiermee staat WBGO nog steeds stevig tweede in de poule. Het kan nu zonder druk de competitie uitspelen en dat belooft mooi korfbal. Volgende week staat de thuiswedstrijd op het programma tegen KVZ.

Scores: Elyne Visscher 6, Jordy Last 3, Maarten van Erp 3, Sander Fixe 3, Jelle Visscher 2, Judith Wong 2, Vladimir Slot, Denice de Vries