WB GO walst in stadsderby over DOS Veltman heen

WB Green Organics heeft zaterdagmiddag onder prachtige weersomstandigheden met klinkende cijfers (28-16) van DOS Veltman gewonnen.

Van beide ploegen was er een grote schare supporters meegekomen. Na het nodige vuurwerk en rookgordijnen van DOS Veltman startte de wedstrijd. WBGO was de hele wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij en liet bij tijd en wijle DOS Veltman alle hoeken van het veld zien.

Vladimir opende met een mooie doorloopbal, gelijk gevolgd door een afstandsschot van Elyne. Een tegentreffer van DOS Veltman met daarna een knappe onderhandse bal met een hand van Maarten net onder de korf. De volgende paar minuten scoorde DOS Veltman iets mee, maar WBGO bleef een marge houden van twee punten. Via een strafworp van Jelle, een afstandsschot van Maarten en een mooi uitgespeelde actie met een afronding uit stilstand van Vladimir bracht de stand op 6-3. De volgende minuten scoorden beide ploegen twee maal. Van WBGO kant door Krista met een afstandsschot en een doorloopbal. Zo was het na tien minuten speeltijd 8-5. WBGO miste een strafworp, DOS Veltman verzilverde er wel eentje. Daarna liep WBGO wat verder uit door een goal kort onder de korf van Christa en een strafworp van Jordy. WBGO nam even gas terug waardoor de stand op 10-8 kwam. Dus dan maar weer een tandje erbij, strafworp van Jordy en net voor rust een afstandsschot van Maarten. Alles wees erop dat WBGO deze partij wel zou moeten kunnen winnen. Met 12-8 werden de kleedkamers opgezocht.

Zowel DOS Veltman als WBGO kregen een strafworp in de eerste minuten van de tweede helft. Vervolgens kwam WBGO pas echt goed in de wedstrijd en walste over DOS Veltman heen. Het begon met een vrije worp van Jordy, een gemiste strafworp van DOS Veltman en daarna kon het doelpuntenfeest echt beginnen. Judith scoorde van afstand (15-10) en achtereenvolgens wisten Jelle (afstand), Christa (korte kans), Krista (afstand), Jelle (strafworp), Elyne (korte kans) en afstandsschoten van Krista, Jordy en Elyne uit te lopen tot maar liefst 23-10. Ons WBGO publiek ging bij elke goal uit zijn dak. DOS Veltman had op alle fronten het nakijken en wissels aan hun kant mochten totaal niet baten. DOS Veltman scoorde er vervolgens wel vier op rij, maar Vladimir maakte met nog zes minuten te gaan van afstand de 24-14. In de laatste minuten was meer sprake van gallery play omdat de wedstrijd al wel gespeeld was. Trainer Marc Houtman vroeg nog een time out aan om het achttal te manen toch nog even laten zien wat goed korfbal is en als het even kan de 30 aan te tikken. Dat laatste lukte net niet, maar Jordy schoot nog van afstand raak, evenals Vladimir. Een strafworp van Vladimir was ook raak en in de laatste minuut zette Maarten de eindstand op 28-16. We hebben vandaag mooi en aantrekkelijk korfbal gezien met weer andere combinaties. We kunnen zien dat de aanpak van trainer Marc Houtman de spelers andere dingen laat doen dan ze gewend zijn. En dat leidt tot mooi korfbal. Met de juiste instelling en flow kan WBGO zeker in de bovenregionen van de poule meedraaien. Ook omdat alle spelers scorend vermogen hebben. Door de overige uitslagen van vandaag staat WBGO op een keurige gedeelde tweede plaats. Volgende week volgt de laatste thuiswedstrijd op het veld. WBGO zal dan zeker revanche willen nemen op ASVD.

 

Scores: Vladimir Slot 5, Jordy Last 5, Jelle Visscher 4, Krista Fixe 4, Maarten van Erp 4, Elyne Visscher 3, Christa van Halm 2, Judith Wong 1