WB GO sluit zaalseizoen overtuigend af

Na het bijwonen van de kampioenswedstrijd van WB GO 2 in Vriezenveen en de kampioenstitel op zak, toog de selectie naar Almelo voor de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. Het tweede vierde hun feestje door op de tribune, terwijl het eerste zich opmaakte voor de wedstrijd. In een troosteloze hal, waar de spelers niet eens voorgesteld werden, startte WB GO voortvarend met het basisachttal. Vandaag kon Vladimir ook weer aantreden na een blessureperiode.

WB GO1 was naar Almelo gekomen voor de winst. Ook al speelden beide ploegen nergens meer om, het zaalseizoen wil je wel mooi afsluiten. Slechts eenmaal kwam WB GO op achterstand en dat was in de allereerste minuut. Daarna bleef WB GO steeds op voorsprong. Beide vakken draaiden prima op de schutters Vladimir en Jordy. Na het eerste kwart stond het 5-7 en via 9-11 en 10-12 bleef WB GO goed draaien. AKC verzocht bij deze stand om een time-out, maar dat mocht niet echt baten. Het was een leuke wedstrijd, met WB GO1 duidelijk als bovenliggende partij. Bij tijd en wijle leek het bijna op gallery play want de mooiste combinaties werden gemaakt door onder andere Jelle en Vladimir en werden beloond met een doelpunt. De kijkers werden getrakteerd op attractief korfbal en konden zien waar dit team toe in staat is. Net voor rust kon WB GO1 een mooi gat slaan van vier punten. Bij een ruststand van 16-20 werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust denderde de doelpuntenmachine door onder leiding van Vladimir en Jordy. Er was maar weinig wat niet lukte en niet tot een score leidde. Mooie passes, snel overspelen en verrassende acties. Binnen acht minuten was het 16-24 en had AKC het nakijken. WB GO1 was niet te stuiten.

Bij 17-27 liet AKC het hoofd al hangen, maar WB GO had er nog geen genoeg van en ging nog lekker los. Via 18-30, 19-33 en 20-36 liep WB GO nog verder uit. Er was simpelweg geen houden meer aan. De einduitslag was 26-42, een monsterscore. WB GO1 heeft laten zien dat het goed kan korfballen, dat wisten we natuurlijk al, maar het komt er niet altijd uit. Juist bij een wedstrijd wanneer er niets op het spel staat kan je dan met name wat achterover leunen. Niet dit WB GO1 dat vandaag scherp was en gebrand op een super overwinning. Door deze uitslag eindigt WB GO1 op een 4e plaats, waarbij de kanttekening geplaatst moet worden dat een of twee plekken hoger er absoluut in zou hebben gezeten. Het verschil met de nummer 2 en 3 is respectievelijk slechts een/twee punten. We kijken uit naar het vervolg van de veldcompetitie op 31 maart a.s.

 

Scores: Vladimir Slot 12, Jordy Last 10, Krista Fixe 6, Jelle Visscher 4, Elyne Visscher 3, Maarten van Erp 3, Christa van Halm 3, Denice de Vries 1.