WB GO revancheert zich op ASVD en verovert koppositie in poule

WB Green Organics1 heeft zaterdagmiddag thuis goede zaken gedaan door met 23-19 van ASVD te winnen. Hiermee revancheerde WB GO zich: ze had immers de uitwedstrijd aan het begin van de competitie verloren van ASVD.

In een spannende eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Alleen in het allereerste begin keek WB GO tegen een kleine achterstand aan. De wedstrijd startte met een openingstreffer van Jordy van korte afstand; hierna scoorde ASVD driemaal achter elkaar en was het 1-3. WBGO werd wakker en antwoordde met een schot uit stilstand van Maarten, een doorloopbal van Krista en een kort afstandsschot van Vladimir (4-3). Vrijwel gelijk scoorde ASVD mee. Jordy miste een strafworp maar maakte het gelijk goed door van afstand raak te schieten. Maarten bouwde de voorsprong uit door ook een afstandsschot. De strakke verdediging van de zijde van WB GO voorkwam scores van ASVD. Vladimir kon vervolgens twee maal raak schieten, eenmaal uit stilstand en eenmaal met een achterwaartse beweging met een hand (8-4). Met nog een kwart te gaan liet de verdediging helaas even te wensen over en kon ASVD naderen tot 8-7. Uit stilstand kon Vladimir de stand op 9-7 brengen, maar ASVD maakte gelijk weer een tegentreffer. Even verslappen wordt meteen afgestraft door de tegenpartij. Een doorloopbal van Jordy werd door ASVD beantwoord met een korte kans onder de korf en was het 10-9. Na goed overspelen en goede kansen benutten kon Elyne van afstand raak prikken. ASVD kreeg een strafworp mee die zij verzilverde. Een vrije worp voor WB mocht niet worden genomen vanwege verkeerd staan (althans daar leek het op), waarop Jordy alsnog scoorde van afstand. Lange aanvallen mochten niet baten en ASVD pakte nog een kans voor rust waardoor de teams met 12-11 de kleedkamers opzochten.

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien als de eerste helft. Stug verdedigend en meescorend ASVD, gretig WB GO die ditmaal de winst niet wilde weggeven. Vladimir scoorde in de eerste minuut van afstand achter de korf en ook Jordy scoorde van afstand (14-11). Vervolgens kon ASVD tweemaal van afstand scoren waardoor ze weer dichterbij kwamen. Een doorloopbal van Vladimir bracht de marge weer op twee punten (15-13), maar gelijk kreeg WB GO weer twee afstandsschoten tegen en was het gelijk. Een mooi een tweetje tussen Jelle en Vladimir resulteerde in een doelpunt, waarna Vladimir vanachter de korf van afstand raak schoot (17-15). Enkele tactische wissels volgden in deze fase van de wedstrijd. Maarten scoorde achter de korf ook al met een knappe eenhandsactie. ASVD antwoordde met een afstandsschot (18-16). Met nog een kwart van de speeltijd te gaan kon WBGO pas in deze fase wat uitlopen. Elyne scoorde van afstand de 19-16. ASVD miste een vrije worp, Jelle verzilverde netjes de strafworp (20-16). ASVD scoorde weer van afstand maar WB GO had via Krista hier gelijk een antwoord op. En weer een afstandsschot van ASVD met vervolgens een tegentreffer van afstand van Denice (22-18). Christa pakte nog een goede kans en zette de stand op 23-18. Met nog een minuut op de klok konden WBGO en haar supporters de winst vieren. Een laatste treffer van ASVD bracht de eindstand op 23-19. Ook vandaag hebben we mooi korfbal gezien. De spelers worden uitgedaagd en trainer Marc Houtman laat zien dat zijn aanpak effectief is. Door deze winst voert WB GO samen met Sparta en De Hoeve de gedeelde koppositie in de poule. En dat is een fijne afsluiting van het veldseizoen najaar. De selectie bereidt zich nu voor op de zaalcompetitie. Door deze flow voort te zetten kunnen we uitzien naar mooie wedstrijden.

Ook WBGO2 heeft in de najaarsveldcompetitie goede zaken gedaan. Ook zij staan op koppositie in de poule !

Scores: Vladimir Slot 8, Jordy Last 5, Maarten van Erp 3, Krista Fixe 2, Elyne Visscher 2, Jelle Visscher 1, Christa van den Burg 1, Denice de Vries 1