WB GO boekt winst op de koploper

WB GO1 heeft vanavond laten zien waar het toe in staat is door de koploper Mid Fryslan een behoorlijke kater te bezorgen. Ons vlaggenschip won in een beladen wedstrijd met discutabele arbitraire beslissingen met 31-27.

De eerste helft ging aardig gelijk op en beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. Een eerste strafworp door Jelle werd gemist. Door een verdedigende fout kwam Mid Fryslan op 0-1 waarop Denice met een afstandsschot gelijk maakte. Een doorloopbal van Jordy en een schot uit stilstand van Maarten bracht de stand in de eerste minuten op 3-1. Wederom een verdedigende fout bracht Mid Fryslan weer dichterbij maar Elyne nam heel zuiver de vrije worp (4-2). Via een vrije worp van Jordy en een afstandsschot van Denice kwam WB GO weer op voorsprong (6-4) maar door een verdedigende fout en een discutabele beslissing werd het weer gelijk. Het spel werd fysieker van beide kanten. Jelle kreeg een strafworp die hij verzilverde en Mid Fryslan scoorde mee. Vervolgens miste Jordy zijn strafworp. Met nog 8.30 speeltijd was het slechts 7-7. De volgende fase was het steeds WB GO die eerst scoorde en op voorsprong kwam maar Mid Fryslan bleef in de nek hijgen. Via een afstandsschot van Krista (8-7), een vrije worp van Elyne (9-8), een afstandsschot van Maarten (10-9) en een doorloopbal van Krista (11-9) met nog 3 minuten speeltijd op de klok liep het lekker bij WB GO, maar Mid Fryslan vocht terug tot 11-12. Een vrije worp werd gemist en na een discutabele beslissing om door te laten spelen (voetbal) kon Mid Fryslan voor komen op 11-13. Denice wist nog van afstand te scoren. Vervolgens kreed WB GO een strafworp tegen vanwege te dichtbij staan bij het nemen van de vrije worp. Volgens de omstanders was dit een foute beslissing van de scheidsrechter. Zo werden de kleedkamers opgezocht bij een stand van 12-14 en kon de balans opgemaakt worden. Er werd goed gespeeld, alleen werden teveel kansen gemist. Dat moest anders in de tweede helft.

WB GO kwam sterk terug met twee treffers op rij van Jordy en een afstandsschot van Elyne (15-14). Mid Fryslan bleef aansluiting houden (15-15). Jordy scoorde weer (16-15) maar Mid Fryslan ook. Denice scoorde van afstand en Jelle kreeg een strafworp mee doordat Elyne gehinderd werd door een dame van Mid Fryslan. Laatstgenoemde moest geblesseerd het veld verlaten. De voorsprong van 18-16 werd weer snel verspeeld (18-18). Een treffer werd afgekeurd en er werd een vrije worp gegeven die jammerlijk gemist werd. Even kwam Mid Fryslan weer voor maar Elyne maakte koel weer gelijk van korte afstand achter de korf (19-19). Christa werd ruw omgeduwd wat een strafworp opleverde die Jordy raak schoot, Mid Fryslan scoorde mee en zo was het weer gelijk (20-20). Elyne kreeg vervolgens een vrije worp die uiteindelijk resulteerde in een strafworp omdat de dame te snel inliep; Jelle nam deze en kort daarna scoorde Denice van afstand en stond WB GO op twee punten voorsprong (22-20). De spanning werd voelbaar in de sporthal, want winst zat erin, dat zag je en voelde je. Het team had veel vechtlust zeker vanwege de soms vreemde beslissingen die in het nadeel van WB GO werden genomen. Met nog 8.30 min op de klok kreeg Jelle geel, scoorde Mid Fryslan maar Maarten had een mooi antwoord met zijn doorloopbal (23-21). Weer een strafworp tegen maar door hard werken en vasthoudendheid kon WB GO uitlopen naar 25-22 door een doorloopbal van Elyne en een score van Jordy uit de rebound. Met nog 5.50 min op de klok kreeg Mid Fryslan twee maal een strafworp mee en kreeg Krista ook nog eens geel wegens vermeend provoceren (wij zagen het niet). De strafworp van Jelle kwam op een goed moment (26-24) maar Mid Fryslan gaf niet op (26-25). Ze kwamen zelfs nog gelijk na een zeer bijzondere beslissing van de scheidsrechter, Tom werd omgeduwd maar kreeg wel een strafworp tegen. Niemand begreep deze beslissing en ook Vincent liet dit duidelijk blijken, wat resulteerde in een gele kaart. Als team kan je dan twee dingen doen, je opwinden over deze zaken, of gewoon je spel goed spelen en scoren. En dat deed WB GO. Elyne en Tom brachten de stand op 28-26. Mid Fryslan had nog een opleving met een vrije worp (28-27), maar daarna brak WB GO los mede opgezweept door het publiek. Twee afstandsschoten van respectievelijk Gert en Tom en als toetje een strafworp van Jelle bracht de eindstand op 31-27.

WB GO heeft laten zien dat zij in deze overgangsklasse horen. Niet opgeven bij tegenslag, maar met volle kracht vooruit. Een lekkere winst en versteviging van de positie in de poule. Volgende week staat Amicitia uit op het programma.

 

Scores: Jordy Last 7, Elyne Visscher 6, Denice de Vries 5, Jelle Visscher 5, Maarten van Erp 3, Tom Westerveld 2, Krista Fixe 2, Gert de Vries