WB GO boekt fijne winst op Heerenveen

WBGO1 onder leiding van Marc Houtman heeft laten zien waar het toe in staat is door een eclatante zege gisteren op koploper Heerenveen. Na ook een gewonnen wedstrijd tegen Amicitia vorige week, zit WB GO duidelijk in een positieve flow.

Onder stralende omstandigheden en aangemoedigd door de supporters startte WBGO voortvarend en gaf Heerenveen het nakijken.

Jordy, Maarten, Vladimir en Christa scoorden van afstand, Jordy nam een vrije worp en Elyne schoot ook van afstand raak. Hierdoor was het binnen vijf minuten 6-2. Heerenveen zocht aansluiting en kwam iets dichterbij (6-4), waarna Vladimir de voorsprong weer op 3 zette (7-4). Vervolgens zorgden Jordy van afstand, Christa met een korte kans, voor een lekkere voorsprong van 4 punten. Het was fijn spel om naar te kijken, met goede combinaties die ook werden afgemaakt. De coaching van Marc had duidelijk effect op het team. Een afstandsschot van Jelle, een korte kans van Krista en een strafworp zetten de stand op 12-7 met nog zeven minuten te gaan tot rust (12-7). Jordy benutte zijn vrije worp en Maarten en Jelle deden een extra duit in het zakje met rake treffers. Een afstandsschot en mooi genomen doorloopbal van Jordy zetten de stand op 17-9. Net voor rust kon Heerenveen nog eenmaal scoren en dus gingen de teams met 17-10 rusten.

We weten dat bij korfbal het tij zo maar kan keren en binnen enkele minuten een voorsprong weggeven kan worden als je niet goed oplet. Dit gebeurde gelukkig niet. WBGO bleef scherp, verdedigde goed, benutte de kansen. Ook werd er slim en strategisch gewisseld. Af en toe waren er minder goed doordachte acties waardoor er balverlies ontstond, maar WBGO bleef gebrand op de bal en wist deze ook regelmatig van Heerenveen af te snoepen.

Na rust zette het goede spel zich voort. Krista kon kort onder de korf de 18-11 bijschrijven, waarna Vladimir na een goede aanval de 19-13 bijschreef. Een strafworp van Jordy en een afstandstreffer van Vladimir bracht de stand op 21-14. Heerenveen werd knap op ruime afstand gehouden.

In deze fase van de wedstrijd kon Heerenveen toch drie maal scoren maar Denice bracht de score op 22-17 waardoor Heerenveen niet verder kon inlopen.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd speelde WBGO slim en strategisch om de voorsprong niet uit handen te geven. Een strafworp van Jordy en een clean shot van hem brachten de score op 24-18. In de laatste minuten wisten Vladimir en Jordy na mooie aanvallen de kers op de taart te zetten en werd de eindstand 26-19.

WBGO staat op dit moment tweede in de poule. Volgende week staat De Hoeve op het programma.

 

Scores: Jordy Last 10, Vladimir Slot 5, Jelle Visscher 3, Christa van Halm 2, Krista Fixe 2, Maarten van Erp 2, Denice de Vries 1, Elyne Visscher 1