Titanenstrijd eindigt in gelijkspel

WBGO1 heeft vanavond in eigen huis niet de volledige winst kunnen pakken. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd wist Amicitia een gelijkspel eruit te slepen. Ons vlaggenschip presteert wisselend. Na twee wedstrijden winst en vorige week een verlies, was het van belang om vanavond punten te pakken. De gehele wedstrijd toonde WB GO karakter door fel spel en strakke verdediging. De wedstrijd ging steeds redelijk gelijk op. Na vier minuten speeltijd was er al acht keer gescoord, waarvan vijf keer door WB: afstandsschoten van Jordy (2x), Elyne, Maarten en een strafworp van Jelle. Amicitia kwam door twee strafworpen op gelijk (5-5). In een vlot tempo liep WB GO weer iets uit door een afstandsschot van Vladimir, een mooi uitgespeelde actie die Nieset netjes afrondde en een strafworp van Jordy (8-5). Amicitia kwam toen weer dichterbij (8-7) maar door een keurig uitgespeelde actie maakte Jelle de 9-7 en Maarten de 10-7 met een afstandsschot. WB GO wist niet echt uit te lopen en de marge bleef steeds tussen de twee en vier punten. En we weten dat bij korfbal het tij binnen enkele minuten kan keren. Beide ploegen stonden op scherp. Na een strafworp van Jelle, kwam Amicitia weer op gelijk (11-11). Als antwoord daarop scoorde Vladimir achter elkaar met twee mooie afstandsschoten en ook Maarten en Denice prikten van afstand raak (15-11). Net dat we dachten, met vier punten afstand de rust in, scoorde Amicitia nog tweemaal van afstand zodat de ruststand 15-13 was.

Gelijk na rust denderde Amicitia door en kwam even op voorsprong (15-16). Vladimir bracht de stand weer op gelijk en door twee strafworpen van Jordy was er weer een lichte voorsprong (18-16). Door een koel genomen vrije worp van Elyne en een kleine kans net onder de korf van Jordy werd het 20-18, waarna Amicitia weer doordrukte tot gelijk (20-20). Met nog 15 minuten op de teller was het WB GO die weer aan zet was. Jordy nam een strafworp en een vrije worp werd afgespeeld op Maarten die de bal erin legde. Het tempo werd weer opgevoerd van de kant van WB GO en door afstandsschoten van Vladimir en Jordy stond de teller op 24-21. WB GO kreeg vervolgens een volkomen onterechte strafworp tegen, daarna kreeg WB GO een strafworp mee, verzilverd door Jelle (25-22). Een afstandsschot van Vladimir bracht de stand op 26-22 met nog ruim 11 minuten op de klok. Amicitia bleef meescoren en kwam weer tot 26-24 waarna Vladimir van afstand raak schoot en dus de voorsprong weer drie punten bedroeg. Door een kleine verslapping wist Amicitia gevaarlijk dichtbij te komen (27-26). Ondanks een mooie vrije worp van Jordy kon WB GO de voorsprong niet vasthouden en werd het 28-28. De laatste minuten waren zenuwslopend. Jordy scoorde nog van afstand de 29-28, maar Amicitia maakte het weer gelijk. Met nog twee minuten te gaan scoorde Judith de 30-29. De bal was in het aanvalsvak van WB GO en de laatste halve minuut tikte weg. Door een fout verloor het aanvalsvak de bal en Amicitia bedacht zich geen moment. In werkelijk de allerlaatste seconden bereidde Amicitia hun laatste aanval voor die met een afstandsschot zorgde voor de gelijkmaker. Eindstand 30-30. Teleurstelling was troef bij de spelers en het publiek, omdat winst er echt in zat. Aan de andere kant hebben we een prima spelende ploeg gezien, die karakter toonde, fel was en er echt voor ging. De winst was zeker terecht geweest. WB GO heeft nu vijf punten uit vijf wedstrijden. De ploegen die net boven WB GO staan hebben zes punten uit vijf wedstrijden. Een super spannende poule dus waar alles kan. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen De Hoeve.

Scores:

Jordy Last 10, Vladimir Slot 7, Jelle Visscher 4, Maarten van Erp 4, Elyne Visscher 2, Judith Wong, Nieset Groen, Denice de Vries