Stroef begin WB GO bij start veldcompetitie

WBGO1 heeft de eerste wedstrijd van het seizoen tegen ASVD nipt verloren met 24-23. Aangezien een aantal poule deelnemers dicht in de buurt spelen (Dronten, Zwolle, Kampen) kwam de supportersschare in groten getale mee om het vlaggenschip te ondersteunen.

ASVD beleefde als debutant in de overgangsklasse een droomstart waarbij zij in de eerste tien minuten maar liefst uitliepen tot een 7-1 voorsprong. Slechts een afstandsschot van Elyne kwam er van WBGO zijde aan te pas. Een strafworp werd gemist. Daarna kwam WBGO iets op gang met rake schoten van Vladimir (7-2 – korte afstand) en Jordy (7-3- onderhandse bal). Een doorloopbal van Denice bracht de stand op 8-4. Na eindelijk een goed opgebouwde aanval mooi afgerond door Jordy werd het 9-5 en Jelle kreeg halverwege de eerste helft een strafworp mee (10-6). Het verschil bleef vier punten, maar daar kwam verandering in na twee toegekende strafworpen vanwege ruw spel – verzilverd door Jordy, en een vrije worp van Elyne. WB GO kwam dichterbij (10-9). ASVD bleef alert en wist weer naar 12-9 uit te lopen. Net voor rust scoorde Vladimir van afstand waardoor er met 12-10 gerust werd.

Na de rust kantelde de wedstrijd in het voordeel van WBGO, maar men wist niet goed door te drukken. De voorsprong bleef steeds slechts twee punten en dat is bij korfbal niet ruim.

Door een afstandsschot van Jelle en een strafworp en twee afstandsschoten van Jordy stond het binnen vijf minuten 12-14. Deze voorsprong kon behouden blijven door schoten van Maarten (13-15) en Vladimir (14-16). Er werd tactisch gewisseld en Tom wist bij 16-16, te scoren. In die fase van de wedstrijd werd er over en weer gescoord en was de stand steeds gelijk tot 20-20. Jelle, Tom en Elyne wisten de korf nog te vinden maar daarna kantelde de wedstrijd weer in het voordeel van ASVD. De arbitrage speelde daar overigens wel een rol in. Met een 23-20 stand in het voordeel van ASVD en met nog krap vijf minuten op de klok kon de laatste opleving van WBGO door scores van Maarten en Elyne de wedstrijd niet meer in winst omzetten. Een zuur verlies dat het team moest incasseren. Voor aankomend weekend zal de focus er vanaf minuut een zijn, wanneer AVO op bezoek komt.