Stadsderby eindigt in gelijkspel na bloedstollende wedstrijd

In een afgeladen de Reeve met een super ambiance stond vanavond de stadsderby tussen WB GO en DOS Veltman op het programma. De vorige derby eindigde in het voordeel van WB GO. Na de presentatie van de teams richtte onze burgervader Bort Koelewijn zich tot het publiek. Terecht zei hij dat Kampen een echte korfbalstad is met twee geweldige verenigingen en dito teams. Omdat de wethouder van sport Geert Meijering voor DOS had gekozen als favoriete club, schaarde Bort zich vol overtuiging achter WB GO. Na confetti kanonnen van beide kanten, startte de wedstrijd.

Christa opende de score waarna DOS met een strafworp de gelijkmaker scoorde. Vervolgens maakte Jelle de door Vladimir afgespeelde bal netjes af waarna DOS gelijk maakte. In de eerste vijf minuten was WB GO de dominerende ploeg: fel, goed op de bal, gebrand op de aanval of het heroveren van de bal. Een strafworp voor DOS en een vrije worp van Jordy bracht de stand weer op gelijk (3-3). Denice scoorde van afstand en wederom scoorde DOS weer mee. Even liep WB GO twee punten uit door een strafworp van Jordy en een mooie doorloopbal van Maarten maar binnen een minuut stond het weer gelijk (6-6). Krista scoorde van afstand de 7-6 en WB GO bleef fel, snel en zeer gebrand op de bal. Het publiek zag sterke acties van Vladimir om de bal tot drie keer te heroveren en terug te brengen naar het aanvalsvak. DOS liet zich echter niet van de wijs brengen en scoorde met nog 8 minuten speeltijd twee keer achter elkaar (7-8). Vladimir scoorde koel van afstand de gelijkmaker en Krista vervolgens van dichtbij waardoor het 9-8 werd. Een poging tot doorloopbal van DOS werd verijdeld door Jelle, maar DOS zette door en scoorde twee keer achter elkaar waardoor het weer op lichte voorsprong kwam. Met nog 4.30 op de klok scoorde de ploegen weer om en om, voor WB GO Denice van afstand en Christa met een slimme omdraaibal onder de korf en werd het weer gelijk 11-11. DOS zette nog even een tandje bij 11-13 waarna de wedstrijd even werd stilgelegd doordat Krista door pijn aan haar enkel niet verder kon spelen. Ze zette toch door met nog een minuut in de eerste helft. Jordy kon nog een vrije worp verzilveren en de kleedkamers werden met 12-13 opgezocht.

Judith kwam in actie ter vervanging van Krista. Meteen in de eerste minuut wist DOS de korf te vinden, maar de volgende twee scores voor WB GO kwamen van Vladimir met een afstandsschot en een uit stilstand gemaakt schot en was het dus weer gelijk. In de volgende fase waren de scores voor DOS (14-16) waarna Jelle wederom slim afgespeeld werd door Vladimir en scoorde. DOS zette nog even een tandje bij en kwam op 15-18. WB GO antwoordde met een doorloopbal van Maarten en een afstandsschot van Elyne. Met nog een tegengoal van DOS , twee strafworpen van Jordy en een schot van Elyne en vervolgens weer een tegengoal van DOS was het weer gelijk (20-20). Judith scoorde van afstand, DOS scoorde mee. Denice kwam onfortuinlijk tegen de korfbalpaal aan en had even tijd nodig om bij te komen. Deze doorzetter maakte vervolgens de 22-21, wat haar een mooi momentje van glorie opleverde. Toen kreeg DOS een discutabele strafworp mee en werd het weer gelijk 22-22. Jordy maakte de 23-22, maar DOS kwam weer op gelijk. WB GO kwam vervolgens op voorsprong door een strafworp van Jelle en een afstandsschot van Vladimir (25-23). Met nog 4.30 minuten op de klok aan zuivere speeltijd ging het publiek uit zijn dak. DOS herpakte in de volgende twee minuten en kwam weer terug tot 25-25. Met nog 1 minuut op de klok scoorde Vladimir de 26-25 vanuit afstand en vierde deze goal, ware het niet dat DOS koelbloedig in de allerlaatste seconden de gelijkmaker scoorde. En zo eindigde deze stadsderby in een gelijkspel.

Voor het publiek was het vanavond werkelijk smullen, over en weer waren sterke acties en de ploegen waren echt aan elkaar gewaagd. Een prachtige korfbalstadsderby met vanavond geen winnaar en geen verliezer. En hoe mooi is het dat hierna een prachtig gezamenlijk WB GO/DOS Veltman feest tot in de late uurtjes gevierd kon worden in de Reeve.

Scores: Jordy Last 6, Vladimir Slot 5, Jelle Visscher 3, Denice de Vries 3, Elyne Visscher 2, Maarten van Erp 2, Krista Fixe 2, Christa van Halm 2, Judith Wong 1