Slechte start WB GO 1

Vanavond stond als eerste thuiswedstrijd van 2018 de wedstrijd tegen AKC uit Almelo op het programma. De partij tegen de hekkensluiter in de poule zou geen problemen hoeven opleveren. Het tegendeel was echter waar.

Alleen de allereerste paar minuten stond WB GO echt op scherp. Elyne opende de score uit een vrije worp en na een strafworp en een kort afstandsschot van Jordy stond het 3-1. Daarna gaf AKC gas en stond het in no time 3-4. Een strafworp van Jordy en een mooi afstandsschot van Jelle na een mooie rondspeelactie zorgden voor de 5-4. Alleen loskomen kon WB GO niet, nu niet in deze fase, maar ook niet in de wedstrijd. AKC kreeg een strafworp en zo was het weer gelijk. Het bleef maar stuivertje wisselen en de voorsprong bleef maximaal twee punten in het voordeel van WB GO en eenmaal drie punten (9-6) door een strafworp en afstandsschot van Jelle en een vrije worp van Jordy. Echter AKC vocht hard terug en WB GO had geen goed antwoord en daarom moesten de kleedkamers opgezocht worden met een stand van 14-15.

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien. Te weinig dynamiek, te weinig beleving bij de spelers, teveel gemiste kansen. WB GO kwam terug tot 16-16 door een afstandsschot van Jordy en een schot uit stilstand van Maarten. Er werden helaas ook twee schoten afgekeurd om onduidelijke redenen. Jelle benutte een korte kans (17-16) maar vervolgens zette AKC weer zeilen bij en kwam tot 17-18. Een goed benutte strafworp van Jordy bracht de score weer gelijk. Nieset werd gewisseld voor Krista, die na blessureleed, weer kon aantreden. Uit stilstand bracht zij de stand op 19-19. Een strafworp van Jordy bracht de stand op 20-19. Gert werd gewisseld voor Vladimir met nog iets meer dan een kwart van de speeltijd op de klok. Dit laatste kwart kon WB GO niet doordrukken en bleef tegen achterstand aankijken. Er waren nog een paar oplevingen te weten een doorloopbal van Christa (21-22), een korte kans benut door Vladimir (22-23), een afstandsschot van Maarten (23-24) en met nog 1.30 op de klok (24-25) door een afstandsschot van Vladimir. Daarna liet WB GO het hoofd hangen en incasseerde nog drie schoten van AKC op rij. Daarmee kwam de eindstand op 24-28. Een onnodig verlies voor WB GO en dure punten.

 

Scores: Jordy Last 9, Maarten van Erp 4, Jelle Visscher 4, Elyne Visscher 3, Vladimir Slot 2, Krista Fixe, Christa van Halm