Opknappen gebouw. Wie helpt er mee?

Geweldig nieuws!

Bij Wit-Blauw hebben we ambitie om op alle vlakken een vereniging zijn om door een ringetje te halen. Een vereniging waar we samen met en voor elkaar het verschil maken.

Twee mannen hebben zich om die reden aangesloten bij de commissie Gebouw en Materiaal, namelijk: Patrick van Gelder en Jan Willem Seine.

Jan Willem Seine, bekend wellicht als de man van Tanja of bij sommigen als de vader van Jorik, Jeron en Jesper of als eigenaar van Seine Metaal Kampen zal voornamelijk zorgen voor de (meer)jarenplannen, de begroting die erbij komt kijken en de creativiteit tav het ‘regelen’ van materiaal. Daarnaast zal hij contact persoon voor het bestuur, de commissies en externen (zoals gemeente ed) zijn.

Patrick van Gelder, bekend wellicht als man van Geralda of bij sommigen als de vader van Maaike en Gerben of als trouw werknemer bij de firma Mateboer zal voornamelijk zorgen voor een stuk planning van de klussen en in nauw overleg met Hans en Rini zorgen dat alles wat nodig is om een klus te klaren er ook daadwerkelijk is.

Samen met Hans Visscher die al heel wat jaartjes zorgt voor alle klussen die gedaan moeten worden, Rini Dekker die vaak onzichtbaar ontzettend veel ‘kleine’ tot ‘grote’ klussen heeft geklaard en samen met een hele grote groep mensen die altijd willen helpen kunnen we zoveel als mogelijk op vrijwillige basis met onze accommodatie bezig, zodat ook deze binnen afzienbare tijd weer door een ringetje te halen valt.

En de eerst grote klus staat al op de planning en vele handjes zijn welkom. Bij deze klus is het geweldig dat ook Jeffrey van de Haar, een echte vakman ons ondersteunt in materiaal keuze, hoe te werken, wat te doen etc en ongetwijfeld ook zelf de kwast op pakt.

We gaan namelijk alles wat van hout is schilderen. Het houtwerk is al een aantal jaren aan een grondige verfbeurt toe. Het is vaal geworden, op sommige plekken vormt zich houtrot en het ziet er simpelweg niet aantrekkelijk meer uit. Wie na de vakantie terug komt herkent het gebouw als het goed is niet meer terug.

De planning is om de complete klus voor 18 juli te hebben geklaard en de klusgroep is inmiddels druk bezig om mensen, materiaal etc te regelen zodat we as maandag 20 juni om 19:00 uur van start kunnen met deze grote klus.

Wie helpt mee? Je hoeft niet perse te kunnen schilderen, we starten met schoonmaken en schuren. Dat kan iedereen en tja…. Vele handen maken nu eenmaal licht werk.

Planning voor de eerste week ziet er als volgt uit:

Ma 20 juni vanaf 19:00 uur:

  • schoonmaken van alle houtwerk en trespa boven en beneden
  • start schuren houtwerk

woe 22 juni vanaf 19:00 uur:

  • schoonmaken van alle houtwerk en trespa boven en beneden
  • afmaken schuren houtwerk
  • eventueel start grondverf

Zat 25 juni vanaf 9:00 – ?? uur: (hele dag mensen nodig)

  • zoveel mogelijk in de grondverf.
  • Vanaf hier volgt nieuwe planning

Help je mee? Meld je bij Hans Visscher 06-52023434