Klassenbehoud voor Wit Blauw Green Organics 1 – volgend jaar weer overgangsklasse

WB GO1 is uiteindelijk op een vierde plaats geëindigd in de overgangsklasse C en speelt daardoor volgend jaar weer overgangsklasse in de zaal. Op de bizarre slotdag van de zaalcompetitie was veel afhankelijk van eigen maar ook van onderling resultaat. Voor WB GO gold dat winst of gelijkspel genoeg zou zijn voor lijfsbehoud. Verlies voor WB GO kon mogelijk degradatieduels betekenen als de andere resultaten in de poule ongunstig voor WB GO zouden uitpakken.

Voor FIKS stond er veel op het spel omdat zij minimaal van WB GO moest winnen om veilig te zijn en/of mogelijk nog te kunnen strijden middels degradatie duels.

WB GO1 slaagde er zelf niet in om op eigen kracht de positie veilig te stellen. In Oegstgeest startte de Kamper ploeg redelijk en ging het in de eerste helft gelijk op: 16-16 bij rust. Daarna haperde de doelpuntenmachine en kon de wedstrijd gekenmerkt worden door balverlies, een dramatisch schotpercentage en dito doelpercentage. De ploeg speelde in de tweede helft onder de maat. Met nog vijf minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld voor WB GO en incasseerde men het verlies. Hiermee kwamen FIKS en WB GO gelijk qua punten in de overgangsklasse C.

Daarmee was het wachten op de overige wedstrijden in de poule, namelijk BEP tegen ZKV en stadgenoot DOS Kampen tegen HKV thuis. Die wedstrijden startten rond de klok van half acht.

Twee uur later was duidelijk dat WB GO veilig was door een gelijkspel van BEP-ZKV en het verlies van DOS Kampen. Helaas voor DOS degraderen zij naar de eerste klasse, een scenario dat WB GO twee jaar geleden ook kende. Hierdoor zal er volgend jaar geen stadsderby in de zaal zijn en dat is jammer.

WB GO kan zich nu gaan voorbereiden op de tweede helft van de veldcompetitie.