Gelijkspel WBGO1

Na de winst op AVO Assen vorige week, heeft WBGO1 vandaag uit gelijkgespeeld tegen Sparta.

Aangemoedigd door wederom een schare supporters startte WBGO in de stromende regen. Het team onder leiding van Marc Houtman had een wat gewijzigde opstelling vanwege afwezige basisspelers.

Na een gemiste vrije worp voor WB kwam Sparta via een strafworp op 1-0. Een doorloopbalactie van Jordy zette de stand op 1-1. Daarna was WBGO even de weg kwijt en wist Sparta uit te lopen tot 5-1. Met een goed genomen vrije worp van Vladimir werd het 5-2 na 16 minuten spelen. Sparta scoorde gelijk weer, 6-2, maar vervolgens kon WBGO via een afstandsschot van Christa 6-3 bijschrijven. Sparta maakte vrijwel meteen 7-3, waarna de partij keerde in het voordeel van WBGO. Een mooi een tweetje tussen Vladimir en Maarten resulteerde in een goal van Maarten net onder de korf. Vervolgens schoten Christa en Vladimir van afstand raak. Sparta kreeg een strafworp mee (8-6) maar ook WBGO kreeg een strafworp die Vladimir afmaakte. Daarmee werd er gerust bij een stand van 8-7.

Het weer werd er niet beter op, en dus werd de wedstrijd nog steeds in de regen hervat.

Twee strafworpen genomen door Vladimir en Jordy brachten WBGO op voorsprong 8-9. Er werd stug verdedigd door Sparta en WBGO kon helaas de vele kansen die zij kreeg niet goed afmaken. Weersomstandigheden spelen een rol, maar het schotpercentage was van de kant van WBGO gewoon te laag. Het team kan normaal gesproken makkelijk scoren.

Bijna halverwege de tweede helft werd het weer gelijk. Na verschillende aanvallen wist Vladimir van afstand raak te schieten waarmee de stand op 9-10 kwam. Het was jammer dat in deze fase het aanvalsvak de marge niet kon vergroten. Sparta vocht hard en scoorde tweemaal. In de twintigste minuut wist Christa de gelijkmaker te scoren (11-11). De laatste tien minuten vochten beide teams om het winnende punt te maken. Dit gebeurde niet. Daarmee werd het een gelijkspel met een historisch lage uitslag. WBGO staat nu op een derde plaats in de poule. Volgende week treft WBGO Amicitia uit in Vriezenveen.

Scores: Vladimir Slot 5, Christa van Halm 3, Jordy Last 2, Maarten van Erp 1