Einde seizoen: de balans opmaken

Einde seizoen: De balans opmaken

Het seizoen is dan nu toch echt ten einde of toch niet? Gisteren speelde ons eerste haar laatste competitiewedstrijd en hiermee zijn alle competitiewedstrijden gespeeld voor de teams van Wit-Blauw/Green Organics. Een mooi moment om eens terug te kijken op, natuurlijk weer een bewogen jaar.

Competitie
Gisteren was de belangrijke inhaalwedstrijd van ons eerste, bij winst waren WE zeker van lijfsbehoud in de overgangsklasse en bij verlies waren we afhankelijk en kon het rechtstreeks degraderen of een beslissingswedstrijd worden. Gelukkig en terecht hebben we gewonnen en spelen we volgend jaar weer ‘gewoon’ overgangsklasse. Wat toch knap blijft voor een club als Wit-Blauw!
Naast dit heugelijke moment, waren er dit jaar nog meer mooie resultaten van diverse teams. De kampioenen op het veld zijn: het 4e, A1 zelfs ongeslagen, B1 voor en najaar, C1, D1, E1, E2 en F1. In de zaal is het 2e kampioen geworden en gepromoveerd. Allen nogmaals gefeliciteerd.
Helaas heeft ons 3e het op het veld net niet gered om zich veilig te spelen, zij kwamen wel geteld 1 doelpunt te kort op het onderlinge resultaat met Apollo 2.

Trainers
Dit jaar gaven onze trainers Vincent van der Slot en Machiel Vellema aan te stoppen na dit seizoen. Hierdoor moest onze vernieuwde TC op zoek naar een nieuwe trainer. Onze mensen Gerwin Bos en John Jonker, die beide momenteel een fantastische carriere maken bij respectievelijk Dos’46 A1 en Unitas 2(volgend jaar KV Wageningen 1), vervullen een positie binnen de TC om zodoende gebruik te kunnen maken van hun korfbalnetwerk. De naam Marc Houtman van Unitas kwam dan ook uit hun koker en hij heeft een contract voor twee jaar getekend om ons vlaggenschip naar een nog hoger niveau te brengen. Daarnaast hebben we nog meer goed nieuws; Harm-Jan Smit keert weer terug naar Wit-Blauw en gaat samen met Robert den Boer het 3e trainen/coachen, Hans Visscher zal Coen Klappe assisteren bij het tweede en Marcel Last wordt teammanager bij het 1e. Daarnaast neemt Paula de Jong de taken in het wereldje van fysio waar samen met de professional Patrick Vos, waar we heel blij mee zijn!

Scheidsrechters
Alle wedstrijden zijn natuurlijk niet te spelen zonder een scheidsrechter. Voor de één een verplichting en voor de ander een groot plezier. Onze eigen jeugdwedstrijden worden veelal door onze eigen leden gefloten. Veel seniorenwedstrijden worden door een bondsscheidsrechter gefloten. Ook wij als Wit-Blauw moeten bondscheidsrechters hebben. In de zaal en op het veld hebben wij ons quotum, van minimaal X-aantal wedstrijden neutraal fluiten, ruimschoots gehaald. Een topprestatie van onze scheidsrechters en ook een hele grote verdienste van onze scheidsrechterscommissie. Laten we daar trots op zijn en vooral niet vergeten dat dit even zo belangrijk is als de prestaties welke hierboven zijn genoemd! Een speciale vermelding nog even van onze cultheld Iwan van Schagen. Hij heeft toch binnen heel korte tijd naam en faam weten te maken in de Korfbal League als assistent scheidsrechter. Met dit jaar een halve-finale wedstrijd. Behalve dat wij Iwan altijd al serieus namen, neemt de KNKV hem dus blijkbaar ook heel serieus!

Schoolkorfbal
Medio mei was er dit jaar weer het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi, met weer meer dan 1400 kinderen die zich in 5 dagen goed vermaken en kennis maken met onze sport. Een op en top jaarlijks evenement in de stad Kampen, waarbij onze korfbalsport een bredere publiciteit krijgt. Voor elk kind op school blijkt dit toch altijd weer een sportief hoogtepunt te zijn met de hoop om als held op school binnengehaald te worden. En voor alle ouders aan de kant weer een flashback naar vroeger. Welke ouder heeft nou niet ooit meegedaan aan dit evenement?? Een toernooi wat op ons terrein altijd goed en strak georganiseerd wordt. Dit onder leiding van Robert den Boer die inmiddels al bijna 20 edities erop heeft zitten!!! Ja zo oud is hij inderdaad al…
Mooi is ook om te zien, dat veel van onze leden trainen geven op hun oude basisscholen. Buiten dit hadden we dit jaar als Wit-Blauw een extra manier om aandacht voor dit toernooi te krijgen. Oranje- en korfballeaguespeler Harjan Visscher heeft de basisscholen benadert voor een korfbalclinic, welke diverse vrijdagmiddagen is georganiseerd mmv van vele witblauwers.

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, we komen met ons tasje naar sportpark Hagenbroek, kleden ons om, doen ons wedstrijdje, nemen een douche en consumeren een bakkie koffie of glaasje bier en vertrekken weer goed gemutst naar huis. Graag willen we jullie een kijkje achter de schermen geven wie hiervoor mede verantwoordelijk zijn…

Materialen
De materialen liggen al een tijdje op voorraad, dit tot ongenoegen van menig lid omdat het toch wel redelijk in de weg lag. Afgelopen zaalperiode zouden de kleedkamers van de scheidsrechters en tegenstanders een opknapbeurt krijgen, helaas is dit toen niet gelukt. Deze zomer hopen wij deze kleedkamers alsnog te renoveren.
We spraken er al een tijdje over, maar dit voorjaar is het dan toch gebeurd. Mede door de inzet van Dik Koster, de gemeente en Edelgras is de belijning aangepast naar een veld afmeting van 40x20m. Hierdoor kan ons veld nog een tijdje mee, doordat de meest versleten plekken nu ook meer ontzien worden. Echter wordt er niet stil gezeten en zal er achter de schermen nog steeds gewerkt worden aan vervanging van het huidige kunstgras.

Wedstrijden
Een ieder kan altijd zijn of haar sportieve agressie kwijt in de competitiewedstrijden. Hier zijn een aantal mensen heel druk mee om dit voor iedereen weer in goede banen te leiden. De TC zorgt oa voor indeling teams, aanstelling trainers, etc waarbij het elke keer weer een enorm gepuzzel is om alles weer voor elkaar te krijgen. Laten we met elkaar goed realiseren dat zij enkel en alleen willen dat het tot ieders tevredenheid wordt ingevuld maar dat dit nooit lukt. Steun en begrip is het enige wat zij nodig hebben. Daarom bij deze:
Carolien Last, Marieke van der Worp, Brendy Wilkens, Miranda Bos, Ingrid Bastiaannet, Jacco Avis een dikke pluim!!! Deze zelfde pluim mag ook uitgereikt worden aan onze afdeling wedstrijdzaken. Tanja Seine, Willeke Kosters, Sandra Toller. Ook jullie verdienen alle lof!

Activiteiten
Ook de activiteitencommissie heeft niet stil gezeten. Ondanks dat Elyne en Astrid slechts met z’n 2en acteren in deze commissie. Dus bij deze een oproep voor versterking zodat uw kind nog meer leuke activiteiten tegemoet kan zien! Van quizzen tot opmaakavonden, van familiedag tot avondvierdaagse. Zij zijn verantwoordelijk voor het reilen zeilen hiervan en dat verdiend enkel complimenten. De afsluitende gezellige avond van twee weken terug heeft aangegeven dat we dit vaker, minimaal 2/3 keer per jaar, moeten gaan doen! We gaan er samen voor en nogmaals alle hulp welkom om deze fantastische vrouwen te komen ondersteunen!

Kantine en kleedkamer
Een voor ieder geldende vanzelfsprekendheid is dat we elke keer weer onze kleedkamer en kantine in kunnen komen, schoon en al. Ook het besef dat je jouw koffie, biertje of fris uit geserveerd krijgt door een vrijwilliger verdient alle aandacht. Het is zo makkelijk en dankbaar om achter die andere kant van de bar dat aangereikt te krijgen, maar er zijn mensen die hier heel wat vrije tijd voor over hebben om jou dit te laten gebeuren. Een dikke pluim dus voor Jannie Scheer en haar manschappen dat zij weer met alle liefde klaar staan voor onze club! Ook hiervoor geldt, meld je aan bij Jannie indien je ook onderdeel wilt uitmaken van haar dreamteam! Wordt zeer gewaardeerd! Nog een hele speciale vermelding hier voor Peter Scheer. Elke donderdagavond voorziet hij een iedere aanwezige een heerlijk oldfashioned avondje. Tot 01.00 uur is onze kantine de vaste plek voor de ‘die hard’ WBers waar de aankomende wedstrijd(en) en nog veel meer onzin besproken wordt onder genot van biertje en vaak geflankeerd door een redelijk rijk gevuld kaas- en worstplankje. Alle ingredienten altijd aanwezig voor een mooi avondje. Dus wees welkom allen, ouders, spelers wie dan ook, de bar is groot genoeg en Peter schenkt graag een drankje voor u in.

Zichtbaarheid
Onze club was zichtbaar dit seizoen. En dat was te danken aan de invulling van onze PR Commissie, bestuurd door Krista Fixe, Annebeth Buijert en Nieset Groen. Helaas moeten we constateren dat we in deze commissie ernstige behoefte hebben aan versterking wegens het stoppen van een aantal… En een vereniging zonder exposure is een lamp zonder licht. Deze belangrijke commissie verdient aandacht onder de lezers. Dit mogen en kunnen we ons niet laten gebeuren!

Vrienden van Wit-Blauw
Een heftig klusje leek het, een eitje werd het! En het resultaat mocht er zijn. Even een app-groepje opstarten en ruim 25 mensen waren ’s avonds aanwezig om alle bossages eruit te rossen om daarvoor in de plaats mooie en gezellige picknicktafels terug te krijgen. En dat alles staande in de schaduw van onze opgeknapte materiaalcontainer met onze leus. De kop zegt het al, waar zouden we zijn zonder vrienden!
En we gaan brainstormen over een volgende investering. Dit is immers mogelijk gemaakt door de ClubVan50. Word lid, voor 50,00 Euro per jaar zorgen wij voor de wensen van uw kind(eren)!

Jan & Henk
Vaak onzichtbaar maar o zo belangrijk, onze ome Jan Goossen en onze ome Henk Scheer! Het zou je als lid van Wit-Blauw sieren om ze de volgende keer bij het tegenkomen een waardering te geven dat ons veld en alles wat daarbij hoort altijd weer spik en span er uit ziet. Nergens te beroerd voor en altijd oog voor onderhoud. Kortom, kom je ze tegen… geef ze een hand of klop op de schouder en zeg “Bedankt oom”!

Eindstand
Conclusie is bij het tot ons nemen van bovenstaande dat er altijd weer meer gebeurt dan dat we ons beseffen. Conclusie is ook dat er ook veel niet gebeurt wat we niet beseffen. Veel gebeurt er onzichtbaar en anderen zijn weer meer zichtbaar. Hier mogen wij als vereniging trots op zijn, op jezelf en op de anderen! Hoe iedereen op zijn of haar manier een steentje bijdraagt aan deze prachtige sport en vereniging. Maar we willen meer, we willen en moeten veel meer! We willen nog meer dynamiek binnen onze vereniging. Want stilzitten en toekijken hoe een ander wel zijn steentje bijdraagt, is jezelf gedragen als consument en wat ons betreft geen optie. Een ieder heeft tijd, een ieder heeft zijn talent en een ieder kan op zijn of haar manier een bijdrage leveren. Hetzij in een bestuur, hetzij in een commissie, hetzij als trainer, hetzij als gewoon helpende hand waar dan ook. Op elke plek ben je welkom!

En het zal wel weer zo zijn dat we absoluut wellicht een aantal mensen persoonlijk zijn vergeten te bedanken. Waarvoor onze ernstige en gemeende excuses. En eigenlijk hopen we dat we volgend seizoen er heel veel, nog meer vergeten. Is absoluut niet goed te praten maar houdt in ieder geval in dat we zoveel vrijwilligers hebben dat we ze over het hoofd hebben gezien. Het moet ook niet het dankwoord zijn welke u doet besluiten vrijwilliger te zijn maar de lach op het gezicht van uw kind, jouw teamgenoot, jouw verenigingsgenoot welke dankbaarheid toont. Dit is het onbetaalbare gebaar waarom we dit onbetaald doen. Met elkaar, voor elkaar!

Samen maken wij het verschil!

De competitie mag dan wel ten einde zijn, maar er deze zomer nog steeds leuke (korfbal) activiteiten. Deze wilden we niet onvermeld laten:
– Zaterdag 9 juni om 13.00uur is er op het Van Heutszplein een beachkorfbaltoernooi. Je kunt je nog inschrijven via https://www.beachkampen.nl/inschrijven.html of contact opnemen met een van de organisatoren en Wit-Blauwer Jacco Avis.
– Met goed weer zal er ook weer op zaterdagen gevolleybald, voetbalt, genikst of een ander spel gedaan worden op ons veld. Neem gerust je eigen bal, handdoek of spel mee.
– Jeugdkamp Wit-Blauw/Green Organics van 13 tot 15 juli voor de E’s tm de A’s. Zet vast in de agenda, daar mag je, of uw kind, niet ontbreken. Voor meer info vraag trainers of kijk op Facebook

Namens het bestuur wensen wij u allen een fantastische vakantie en hopen iedereen weer in augustus op sportpark Hagenbroek te ontmoeten.

Wilco van Maanen
Marwin van den Burg
Jan Willem Seine
Dieter van der Spoel
Wijtze Velema