BAM ! Winst in eigen huis voor Wit Blauw Green Organics 1

WB GO1 heeft vanavond met 33-27 gewonnen van OWK. Na de teleurstellende nederlaag van vorige week herpakte het vlaggenschip zich en liet vanavond zien dat ze in de overgangsklasse thuishoren. De lat ligt hoog maar dat kan het team prima aan. Zowel mentaal als fysiek liet WB GO zich vanavond goed gelden.

De eerste helft van de wedstrijd stond bol van de strafworpen en vrije worpen: veel spelonderbrekingen door de arbitrage. Ondanks de twee strafworpen tegen aan het begin van de wedstrijd, herpakte WB GO meteen met een strafworp van Jelle en een afstandsschot van Vladimir. Daarna ging het even gelijk op met scores van de kant van Gert (afstand) en een vrije worp van Elyne die zij net onder korf afmaakte (4-3). Weer een strafworp bracht de stand op 4-4, maar Gert maakte de korte kans netjes af (5-4). Vanaf 5-5 kwam WB GO goed in het spel en stond WB GO steeds voor. Dit wist WB GO de gehele wedstrijd te behouden. Met drie goals op rij middels een doorloopbal van Jelle, een afstandsschot van Vladimir en een vrije worp van Jordy liep WB GO een beetje uit. De spelbeleving was goed en we waren gebrand op balbezit, het creëren van kansen en gewoon lekker korfballen. Na het eerste kwart bracht Vladimir met een afstandsschot de stand op 9-7. Vervolgens wist WB door te drukken middels een afstandsschot van Jordy, een vrije worp van Elyne, een afstandsschot van Vladimir, een vrije worp van Jordy en een doorloopbal van Gert. De afstand werd daarmee op zes doelpunten gebracht (14-8). Deze voorsprong werd niet meer weggegeven ook al wist OWK nog af en toe wat punten te pakken. WB GO bleef gelukkig bij de les en zorgde voor een veilige afstand, 15-10 afstandsschot Gert, 16-11 strafworp Jelle, 17-12 vrije worp Jordy. Vladimir benutte een vrije kans, 18-14. In de slotfase kregen zowel WB GO als OWK nog een strafworp en Elyne schoot haar vrije worp raak. Zo gingen de teams met 20-16 de rust in.

De tweede helft liet over het algemeen hetzelfde beeld zien als in de eerste helft. Gebrand op de bal, mooie aanvallen, mentaal en fysiek bij de les. Jordy kreeg in de eerste minuut een strafworp mee en Elyne kon twee keer achter elkaar scoren van afstand. Na een goede aanval werd Jordy lekker uitgespeeld en kon de bal mooi in de korf leggen. De afstand was inmiddels 7 doelpunten (24-17). Het laatste stukje van het derde kwart werd besloten met twee scores van OWK waaronder een strafworp (24-19). Na een time-out scoorde Judith vastberaden en kort daarna verzilverde Gert een strafworp (26-20). In de laatste fase werd er bij de heren strategisch doorgewisseld. Elyne kreeg een vrije worp mee en schoot Niesèt van afstand na mooi vrijgespeeld te zijn (28-22). Jordy wist nog een korte kans raak te schieten en Niesèt werd nog twee keer vrijgespeeld en kon tot scoren komen (31-26). Met nog enkele minuten op de klok was wel duidelijk dat de punten in Kampen zouden blijven. In de slotfase scoorde Judith nog eenmaal van afstand en kreeg Jelle in de laatste minuut nog een strafworp mee. Eindstand 33-27. Dubbel zoveel doelpunten vergeleken met vorige week. Een sterker team gefocust op de winst. Dit is wat de standaard moet zijn. Volgende week ontvangen we Hoogkerk thuis. Doel is dan uiteraard ook weer om de punten in Kampen te houden.

Scores:

Jordy Last 8, Elyne Visscher 6, Vladimir Slot 5, Gert de Vries 5, Jelle Visscher 4, Niesèt Groen 3, Judith Wong 2