Trainersduo Vincent van der Slot en Machiel Vellema van Wit-Blauw/Green Organics stoppen

De trainers van de selectie van Wit-Blauw/ Green Organics, Vincent van der Slot en Machiel Vellema hebben het bestuur laten weten het contract na dit seizoen niet te continueren. Na drie seizoenen stoppen Vincent en Machiel met het trainen en coachen van de selectie van Wit-Blauw/ Green Organics.

Van der Slot en Vellema begonnen in het seizoen 2015-2016. Het tweetal kreeg de opdracht om het ‘nieuwe’ korfballen Wit-blauw/Green Organics aan te leren. De grootste verandering hierin is dat een speler op elke plek in het veld bezig is met alle facetten van het spel. De twee Drontenaren vroegen de spelers dus om meer korfbalhandelingen uit te voeren, uitgevoerd op een hoger niveau en een hoger tempo.
Het ‘nieuwe’ korfballen leverde direct resultaten op, er werd een zaalkampioenschap binnengehaald. Op het veld werd Wit-Blauw/Green Organics verdiend vierde in de overgangsklasse. Tijdens het tweede seizoen was er een spectaculaire tweede plaats op het veld. In de zaal wist de ploeg zich te handhaven in een loodzware poule. Inmiddels is het derde, en dus helaas laatste, seizoen bijna halverwege. Met regelmatig goede wedstrijden en veel doelpunten laat de selectie haar groei van de afgelopen jaren zien. Op dit moment staat Wit-Blauw/Green Organics in de zaal op een vijfde plaats waarbij het verschil tussen het bovenste team en de onderste teams gelijk is. Op het veld staat Wit-Blauw/Green Organics op een gedeelde zesde plaats.
Wit-Blauw/Green Organics is erg blij met de trainers en de ingeslagen weg. Daarnaast hoopt de club dat de selectie samen met Vincent en Machiel deze drie jaar mooi kunnen afsluiten. Het bestuur van Wit-Blauw/Green Organics gaat nu op zoek naar een nieuwe trainer voor het volgende seizoen.